"Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini"

"Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini"

 "Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini" 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini" sloganıyla sokaklardaki köpeklere sahip çıkarak kayıt altına alacaklarını söyledi. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, özel bir kafede kahvaltılı bir toplantı düzenleyerek "Sokağın Köpeği Değil Mahallenin Sakini" sloganıyla sokaklardaki köpeklere sahip çıkarak kayıt altına alacaklarını söyledi. 

Başkan Çakıcı, ilçede görevli veteriner hekimlerin de katıldığı toplantıda Boyabat Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait "Hayvan Ambulansı" kazandırdıklarını belirtip, tüm sokak köpeklerinin sağlık kontrollerinden geçirilip kulak küpesi takılarak 3-4 ay içerisinde kimliksiz köpek kalmayacağını ifade etti. 

Çakıcı, yaptığı açıklamada "Bu gün sokak hayvanları için bir aradayız. Belediye başkanlığımın 5. yılında şehrin bütün sorunlarına köklü çözümler bulduk ama şehrimizin, hayatımızın, sosyal yaşantımızın bir parçası olan, sokak hayvanlarımıza fazla zaman ayıramadık. 

Bu gün bu vesile ile toplandık. Hayvan ambulansı ve veterinerimiz eşliğinde sokaklarda yaşayan köpeklerimiz, mahallenin, caddenin, sokağın köpeği değil, o yerin sakini olacak. Bundan sonraki amacımız bütün köpeklerimizi kayıt altına alıp düzenli aşılarını yaparak hayata devam etmelerini sağlamaktır. 

Burada hepimize bir görev düşüyor. Şehir, sadece yapılardan ve içinde ikamet eden insanlardan oluşmuyor. Şehir, insanıyla, sokaklarda yaşayan kedisiyle, köpeğiyle, oyun oynayan çocuklarıyla, yürüyen, selamlaşan insanlarıyla şehirdir. 

Köpeklerin de şehrin bir parçası olması yönünden onlara sahip çıkma anlamında mutluyum, huzurluyum. Bundan sonra hiçbir evin önünde ve sokaklarda sahipsiz hayvan kalmayacak. Her köpeğin kulağında küpesi olacak ve kayıt altına alınacak. Vatandaşlarımız da kendi köpeklerini kayıt altına aldırıp küpe taktıracaklardır. Yani evinizin önündeki size ait olduğunu söylediğiniz köpek küpesiz ve kayıtsız ise, o köpek sizin değildir demektir. Bu durumda olan vatandaşlarımız en kısa sürede bize müracaat ederek köpeklerini kayıt altına aldırıp küpe taktırmalıdırlar. 

Belediyemize kazandırdığımız "Hayvan Ambulansı" ile sokaklardaki sahipsiz, küpesiz, hasta ve yaralı sokak hayvanlarına ilk müdahaleyi yapıp hayvan barınaklarına ulaştıracağız. Hayvan barınaklarında sadece hasta, yaralı ve ameliyat olmuş köpekler iyileştirme süreci boyunca kalacaklardır. Diğer köpekler sosyal hayatın içinde olacaklardır. Hedefimiz 3-4 ay içinde bütün sokak köpeklerini kayıt altına almaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kulak küpesiz, sahipsiz bir köpek gördükleride 153 Beyez Masayı arayarak bizi bilgilendirmelidir. 

Köpek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız bize müracaat ettiklerinde, istediği, beğendiği bir köpek, kayıtları yapılarak kendilerine teslim edilecektir. 

Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Doğada yaşayan tüm canlılar insana emanettir. Bu vesileyle sahip çıkacağımız köpekler, bize değer katacaktır, Sloganımız "Sokağın Köpeği" Değil "Mahallenin Sakini" Allah'a emanet olun hayırlı günler diliyorum"
diyerek konuşmasını tamamladı. 

Daha sonra Boyabat Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait "Hayvan Ambulansı" tanıtılıp, hatıra fotoğrafları çekimiyle program sona erdi. 

Toplantıya İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, ilçede görev yapan veteriner hekimler ve diğer davetliler katıldılar. 

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
omerakgun
omerakgun - 5 yıl Önce

kopeği tutan kopeğe cok yabancı sevgi yokk.

omerakgun
omerakgun - 5 yıl Önce

kopek korkuyor. uyruğunu kısmış güya seviyor.

omeragun
omeragun - 5 yıl Önce

başkanım zaman ayırdınız yok ettığiniz kopek saısı anlatılamaz.

omerakgun
omerakgun - 5 yıl Önce

yok ettiğiniz kopeklerin günahı yeter de artarAllah ısıah etsin.

boyabatlı
boyabatlı - 5 yıl Önce

bakın davut bey bu konuşulanlara inanmamış öyle deyilmi davut bey çok sinirli çıkmışsında fotoda bende yorum yaptım.saygılar.

SIRADAKİ HABER

banner115