Kahvehanenin vefat eden müşterilerinin anısı duvarda yaşatılıyor 

Kahvehanenin vefat eden müşterilerinin anısı duvarda yaşatılıyor 

Kahvehanenin vefat eden müşterilerinin anısı duvarda yaşatılıyor 

Sinop’un Lala köyünde yaklaşık 40 yıldır hizmet veren köy kahvehanesinde vefat eden müşterilerin fotoğrafları duvara asılarak hâtıraları yaşatılıyor. 80’e yakın vefat eden kişinin fotoğrafı bulunan duvar, gün geçtikçe daha da kalabalıklaşıyor. Fotoğrafları görenler ise geçmiş hâtıralarını ve ölümün gerçekliğini hatırlıyor. 

Kahvehanenin işletmecisi ve aynı zamanda Lala köyünün 25 yıldır muhtarı olan Metin Acar tarafından başlatılan gelenekle vefat eden köy halkı ve aynı zamanda kahvehanenin müşterilerinin fotoğrafları duvarda sergileniyor. 80’e yakın fotoğrafla kaplanan duvarı görenler, ölen arkadaşlarını veya akrabalarını yâd ediyor. 

“Yaşadığımız sürece öleceğiz” 

Fotoğrafların asılma amacını anlatan işletmeci muhtar Metin Acar, “Burayı açtığımızda burada çok sevdiğimiz müşteriler ve çevremdeki arkadaşlarım. 25 yıldır da köyümde muhtarlık yapıyorum. Bu fotoğraflar, bu mekânda beraber çay içtiğimiz, yaşadığımız, vefat ölen arkadaşlarımıza ait. Yeter ki ölmesinler ama ölenlerin anısını da fotoğraflarını buraya asarak gönlümüzde yaşatıyoruz. Daha da fotoğrafı asılacak arkadaşlarımız var, ölmelerini istemiyoruz ama ne yazık ki yaşadığımız sürece öleceğiz” diye konuştu. 

Ölen akrabalarının fotoğrafının asıldığını görenlerin de mutlu olduğunu ve teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Duvardaki fotoğrafları olan kişilerin tamamını tanıdığını söyleyen Mustafa Kurt(69), “Onları gördükçe kendi yaşantımdaki gelmiş geçmiş herkesi canlandırıyorum. Onların anısına burada oturup muhabbetimizi yapıyoruz, geçmişimizi geleceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Babam, kardeşim, arkadaşlarımız ağabeylerimiz var” 

Duvarda birçok akrabasının da fotoğrafı olduğunu anlatan Muzaffer Yelkenci(81), “Babam, kardeşim, arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Ne mutlu bize, o fotoğrafları orada gördükçe daha iyi oluyoruz. İnsan bir yere gidip de arkadaşını gördükçe daha mutlu oluyor. Etkileniyoruz tabi, eskiden beri görmediğimiz insanlarımız oluyor daha yaşlı olanlar, babamız yerinde olan adamlar var orada sadece bizden değil” dedi. 

Hüseyin Nallıoğlu ise, “Ölenleri gördükçe onları hatırlıyoruz, tanıdığımız arkadaşlarımız var. Biz de 40 seneye yakındır buraya geliriz, buranın müşterisiyiz. Fotoğrafları gördükçe konuşuyoruz, arkadaşımızın babası veya tanıdığımız insanlar onlar” ifadelerini kullandı. 

-İHA

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138