Gurbetçiler Sinop'a direkt uçuş istiyor! 

Gurbetçiler Sinop'a direkt uçuş istiyor! 

Gurbetçiler Sinop'a direkt uçuş istiyor! 

Avrupa'da yaşayan Sinoplu gurbetçiler, yaz aylarında yurt dışından Sinop'a direkt  uçuşların konulmasını talep ediyor.

 
Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Avrupa'da yaşayan 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçi için, yaz aylarında yurt dışı uçak seferlerinin başlatılmasını beklemekte. 

ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, yurt dışı seferlerinin bir an önce başlamasının gurbetçiler için önemli olduğunu söyledi. Şirvan Ünal: "Yurt dışında yaşayan Sinoplu hemşehrilerimizin en büyük arzusu direkt  yurt dışına uçuş yapılması. Sinop havalimanının modernize edilmesi, yeni apron ve diğer binalarının hizmete girmesi ardından yurt dışına uçuşların olabileceğine dair siyasilerimizden çeşitli sözler aldık. Özellikle mevcut siyasi partilerimizin belediye başkan adaylarının bu direkt t uçuş konusunu dikkate almalarını talep ediyoruz.  

Samsun'a Almanya'nın Hannover, Hamburg ve Düsseldorf kentlerinden uçuşlar yapılabiliyor. Biz Sinop'tan Düsseldorf uçuşlarının olabileceği kanaatindeyiz. Bugün Zonguldak ya da Samsun'dan direkt  uçuşlar yapılırken, son derece modern bir havalimanına kavuşan ve gurbetçi nüfusun yoğun olduğu Sinop'tan direkt  uçuşların olmaması düşündürücü. Bu potansiyeli değerlendirilmesini istiyoruz" dedi. 

Avrupa'da 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçinin yaşadığını kaydeden ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal: "Avrupa'da yaşayan Sinoplu gurbetçi sayısı 120 bini aşıyor. Buna ek olarak bize en yakın Kastamonulular ve Samsun Bafralılar da bundan istifade edeceklerdir. ASİDER bu noktada konuya ilgi bekliyor. Yurt dışından Sinop'a direkt  yapılacak seferlerin takipçisi olacağız" diye konuştu.

-Haber merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115