Boyabat’ta taze kuzu göbeği 250 TL’den satılıyor

Boyabat’ta taze kuzu göbeği 250 TL’den satılıyor

Boyabat’ta taze kuzu göbeği 250 TL’den satılıyor

Baharın gelmesiyle birlikte Sinop’un Boyabat  ilçesinde toprağın yüzeyine çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği (Höbelen) mantarının kilosu 250 Türk Lirasına satılıyor.

Türkiye’de belirli bölgelerde doğal olarak yetişen ,Dünyada ise sadece birkaç ülkede üretimi yapılabilen Kuzu Göbeği ( Höbelen ) mantarı Boyabat’ta taze taze satışa sunuluyor. Boyabatlı vatandaşlar mantarları  Nisan ayında genellikle nemli bölgelerde  çam, kavak ve söğüt ağaçlarının altından toplayarak ilçe merkezine getiriyorlar. Burada fiyatı 250 Türk Lirası’ndan alıcı buluyor.

Kilogram fiyatı Türkiye’nin bazı bölgelerinde  bin liranın üzerine çıkan kuzu göbeği mantarlarının kurusu ise 3 bin liradan alıcı buluyor.

Boyabat’ta Hayat Baharat İşletmecisi Erol Sarıca Kent Meydanı karşısında Kuzu Göbeği Mantarı’nı satışa sunuyor.  Her gün taze olarak mantarın geldiğini söyleyen Erol Sarıca ‘’ Kuzu Göbeği ( Höbelen ) mantarı yöremizde çok bilinen bir mantar türü . Yılın bu zamanlarında Boyabat’ın dağlarında bolca bulunuyor. Çok lezzetli bir mantar türü. Bizlerde burada taze taze getirdiğimiz mantarlarımızı satışa sunuyoruz. Kilosu 250 Türk Lirası. ‘’ ifadelerini kullandı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115