Boyabatlı Bina Sahipleri 23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

Boyabat ilçesi Esentepe Mahallesi Çakıroğlu Küme Evleri'ndeki vatandaşlar 23 yıl sonra oturdukları binaların tapularını aldılar. 

Boyabatlı Bina Sahipleri 23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

Boyabatlı Bina Sahipleri 23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

Boyabat ilçesi Esentepe Mahallesi Çakıroğlu Küme Evleri'ndeki vatandaşlar 23 yıl sonra oturdukları binaların tapularını aldılar. 

Boyabat ilçesi Esentepe Mahallesi Çakıroğlu Küme Evlerinde ikamet eden 250 kişi 23 yıl sonra müstakil tapularını aldılar. Boyabat Belediyesinin öncülük etmesiyle 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılan arazi ve arsa düzenlemesi sonrasında parselasyon durumundaki hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesiyle 250 kişiye düzenlenen törenle müstakil tapuları verildi. 

Boyabat Belediye Başkanı Çakıcı, tapu dağıtım töreninde "Sizler 20-30 yıl önce başımızı sokacak bir evim olsun diye buradaki bir tarladan hisse almışsınız ve evinizi de yapmışsınız. Buradaki evlerin tapularının yıllardır alınamayışının önündeki sorunları tapu ve kadastro müdürlerimizin çalışmaları, sizlerin katkılarıyla belediyemizin öncülüğünde hisseli toprak tapularınızı müstakil tapuya dönüştürerek bu önemli sorunu çözmüş olduk. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle sağlıcakla oturun. 

Mahallenize bundan sonra yapılacak evler daha düzenli olacak, daha insan merkezli, daha şehir merkezli ve daha mahalle merkezli olacaktır. Mahallemizin sorunları var. Mahallemizin altyapı sorunları kısa süre içerisinde giderilecek. Ayağının çamura sürülmeden evlerinize gireceksiniz. Ben kendimi size emanet ediyorum. Sizler de bana emanetsiniz. Bundan sonra her şey daha güzel olacak. Tekrardan hayırlı olsun, Allah'ımız güle güle oturmayı nasip etsin"
dedi. 

Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız da törende yaptığı konuşmada "Çakıroğlu Mahallesi bizler için çok kıymetli, çok değerli. Sizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman destek oldunuz, bizim yanımızda oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Çakıroğlu Mahallesi biraz kırsalda kaldığı için eksikler var. Bundan sonra yolumuz, kanalizasyonumuz, parklarımız bizim birinci önceliğimiz olacak. Cumhurbaşkanımıza bu kadar güçlü destek veren bir mahallemize ne yapsak azdır. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Tapuların alınmasında emeği geçen başta sayın belediye başkanımız Şefik Çakıcı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun." dedi.

Boyabat Kaymakamlığına Vekaleten Saraydüzü Kaymakamı Abdülkadir Umut Kasman tapu dağıtımı öncesi yaptığı konuşmasında "Bu tapuların alınması sürecinde en baştan bu güne kadar başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatandaşlarımız güle güle otursunlar, tapuları hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de alacakları hizmetler artarak devam edecektir. " dedi.

Esentepe Mahallesi Muhtarı İsmet Taşkın da törene katılanlara teşekkür edip mahalle sakinlerine tapularının hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmalar sonrasında protokol tarafından bina sahiplerine tapuları dağıtılıp hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu. Daha sonra Esentepe Muhtarlığı tarafından tören alanındaki misafirlere yemek ikramında bulunuldu. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 19:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
şimdi
şimdi - 5 yıl Önce

şimdi esentepe full ak parti çıkar valla unutmayın.

Gazi
Gazi - 5 yıl Önce

Yazık memleketim haline halka verilen tapu röreninde bile bir partiye bu kadar yalakalık yapan bir muhtar adayı tarihte görülmemiştir önce mhp adayıyla gez sonra iyi parti arabasında gez olmadı son çare akparti yanına yanaz pes pes

SIRADAKİ HABER

banner115