Boyabat Topalçam Millet Bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor

Boyabat Topalçam Millet Bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan Sinop Boyabat Topalçam Millet Bahçesi inşaatı devam ediyor.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Millet Bahçesi'yle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Topalçam, Boyabatlılar'ın ortak değeri,
Boyabatlilar'ın hikayesinin olduğu, en güzel mesire alanlarından birisidir, dedi.

Başkan Çakıcı, açıklamasında "6 yıl önce 170 dönümlük Topalçam alanını belediye üzerine aldık. Daha sonra millet bahçesi olarak planladik ve  24.08.2021 tarihinde ihalesi oldu. Şu an inşaatı devam eden millet bahçesi, inşallah 2023 yılında hizmete girecek. 7'den 77'ye herkesin vakit geçireceği bir mesire alanı olcak." dedi.

Çalşmaları yerinde gören Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş, "Çok geniş bir alanda çalışmaların olduğunu gördük. Millet bahçesi planını görmedim, ancak yürüyüş yolları olursa, gelir yürürüz, piknik yapıp güzel vakit geçiririz." dedi. Emekli fotoğrafçı Resul Saraca ise Topalçam'ı özlediklerini söyleyerek, "Çalışmalar gayet güzel, inşallah çalışmalar tamamlandığında daha güzel olur. Bizler için yapılan iyi bir eser olacak." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve beraberinde Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı olmak üzere 17.12.2021 tarihinde Sinop İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu temel atma töreninde, "Boyabat Millet Bahçesi’ne ilk fidan dikimi" programına da görüntülü bağlanarak hayırlı olması dileklerinde bulunmuştu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2022, 11:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasin Meral
Yasin Meral - 2 yıl Önce

umarım kule, seyir terası, hayvan barınağı gibi burasıda hayalkırıklığı olmaz tamamlanır

SIRADAKİ HABER

banner115