Boyabat'ta fidan satışları arttı

Boyabat'ta fidan satışları arttı

Boyabat'ta fidan satışları arttı

Kış aylarının sonuna gelinmesi ve yağışların bol olması nedeniyle Boyabat'ta bereketli geçeceği beklenilen sezon öncesinde fidan satışları arttı.

Kış ayları sonrasında topraktaki buzun çözülmesi ve bu sene yağışların fazla olması ile birlikte önümüzdeki ayların bereketli geçeceği düşüncesi Boyabat'ta fidan satışlarını artırdı. Boyabatlı vatandaşlar Boyabat Pazar Yerinde kurulan satış alanlarında özellikle meyve fidanlarına yoğun talep gösterdi. Fidancılarda Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Ceviz, Limon gibi bir çok meyve ağacı fidanı bulunuyor. Fidanlar 25 TL ile 50 TL arasında değişen fiyatlarla vatandaşlara sunuluyor.

Fidan satın alan vatandaşlar '' Pandemide oluşan kapanmalar ile birlikte doğaseverlerin Boyabat'ta arsa alıp hobi bahçeleri kurması da bu satışların artmasına neden oldu. Ayrıca ilçedeki sulama imkanlarının artması da fidan dikimi bahçe işlerine olan ilgili artırdı. Bizlerde ceviz ve elma fidanı aldık. Meyve fidanı dikmek için tam uygun zaman olduğunu biliyoruz. Geç kalmadan fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.'' ifadelerine yer verdiler.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115