Boyabat'ta çeltik mesaisi başladı

Boyabat'ta çeltik mesaisi başladı

Boyabat'ta çeltik mesaisi başladı

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yere sahip olan Sinop'un Boyabat ilçesinde, üreticilerin çeltik mesaisi başladı.

Sinop'un Boyabat İlçesinde 40'a yakın köyde çiftçilerin önemli gelir kaynağı  olan ve her yıl Nisan ayı ortalarında başlayarak Mayıs ayının ortalarına kadar devam eden çeltik ekim mesaisi başladı. Üreticiler mevsim şartlarının beklenildiği gibi gitmesi halinde eylül ayında ürünlerini hasat edecek ve tonlarca  ürün elde edilecek. 

Başlayan çeltik mesaisi ile birlikte Boyabat Bağlıca Köyü ve Alibeyli Köyü'nde çiftçiler ilk olarak tarlalarını sürdüler, daha sonra gübre atımı ve keşen çekme işlemlerinin ardından kara çekme ve tohum atma aşamalarına geçilecek. Üreticiler Eylül ayında da ürünlerini hasat edecekler.

Boyabat Sesi Gazetesi muhabirinin konuştuğu çeltik  üreticileri,  çoğunlukla gübre, motorin fiyatlarındaki fahiş artışlardan ve çeltik satışlarında yaşanan problemlerden yakınırken, devletin çeltik üreticilerine daha fazla destek olması gerektiğini ifade ettiler. Üreticiler ayrıca, tarlalarına onlarca yıldır hiç aralıksız çeltik ektikleri için verimin de düştüğünden yakındılar. 

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115