Araç Kiralamak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

Araç Kiralamak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

Araç Kiralamak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
 

Araç Kiralama kiralayan ile kiralama şirketi arasında yapılan resmi bir sözleşmeye dayanır. Resmi bir sözleşme olduğu için araba kiralama işlemi için bazı evraklar da gereklidir. Araç kiralamada istenen belgeleri sizin için listeledik. Bu evrakları tamamlayarak araç kiralama işlemlerini kolaylıkla tamamlayarak aracınızı kiralayabilirsiniz.
 

Nüfus Cüzdanı
 

Araç kiralama için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı en önemlilerden birisidir. Nüfus cüzdanı olmadan araç kiralamanız mümkün değildir.Nüfus cüzdanı kimlik yaşının tespiti için gereklidir. Araba kiralamada çeşitli araba segmentleri için aranan yaş şartları vardır. Bu yaş şartını sağlamadığınız araç segmentinden araç kiralama yapmanız mümkün değildir. İstanbul araç kiralama sayfasından zevkinize ve ihtiyacınıza uygun araç segmentlerini inceleyebilirsiniz.Dolayısıyla yaşınızın tespit edilebilmesi için nüfus cüzdanınız gereklidir. Nüfus cüzdanınız ayrıca yapılacak sözleşmede bazı bilgilerin doldurulması için gereklidir. Nüfus cüzdanınızın bir kopyası kiralama şirketinde kalmaktadır.
Nüfus cüzdanının kayıp olduğu durumlarda geçici kimlik belgesi ile araç kiralamanız da mümkündür. Bunun için resmi makamlardan alınmış ve gerekli yasal şartları taşıyan geçici kimlik belgesini ibraz etmeniz gerekir.

 

İkametgâh Belgesi
 

Araç kiralama için gerekli evraklar arasında ikametgâh belgesi de vardır. Kiralama şirketleri sizlere maddi olarak pahalı bir meta olan araçlarını emanet ederler. Dolayısı ile olası olumsuzluklara karşı nerede yaşadığınızı belgelendirmenizi isterler. İkametgâh belgesi olmadan araç kiralayabilmeniz mümkün değildir. İkametgâh belgesinin gerekli olduğu bir diğer konu da emniyet ile alakalıdır. Kiralık araçların terör
olaylarında kullanılmasını engellemek için ikametgâh belgesi ibrazı zorunlu tutulmaktadır. Kiralanan her araç için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir sistem olan KABİS’e (Kiralık Araç Bilgi Sistemi) kiralayan kişi ile ilgili bilgilerin girilmesi gerekir. Bu zorunlu bir sistemdir. KABİS’e girilecek veriler arasında aracı kiralayan kişinin ikametgah bilgileri de bulunmaktadır. Dolayısıyla kiralık aracı yasadışı işler için kullanmanız durumunda emniyet güçlerinin elinde oturum bilgileriniz olacaktır. Bütün bunlardan yola çıkarak ikametgâh belgeniz olmadan araç kiralama yapmanız mümkün değildir. İkametgah belgesini E-Devlet sistemi üzerinden ya da mahalle muhtarlarından temin edebilirsiniz.

 

Ehliyet

Oto kiralama için gerekli evraklar arasında ehliyetiniz de bulunmaktadır. Ehliyetin araç kiralamada iki tür amacı vardır. Ehliyet sahibi olmayan kişilerin araba kullanması yasaktır. Dolayısı ile bu kişilere araç kiralama yapılmaz. İkinci olarak ise kiralama istediğiniz aracın türüne göre sahip olmanız gereken ehliyet yılı söz konusudur.
 

Buna göre bazı araçlar için 1 yıllık ehliyet yeterli olurken bazıları için ise en az 3 yıllık ehliyet ibraz etmeniz gerekir. Bu noktada kiralamak istediğiniz aracın segmentine göre ehliyet sahibi olmalısınız. Kiralık arabaların segmentlerini ve modellerini incelemek için Niğde araç kiralama sayfasına girebilirsiniz.
 

Kredi Kartı
 

Online araba kiralama işlemlerinde kullanılan kredi kartları araba kiralama evrakları arasında sayılabilir. İnternet ortamında araba kiralama yapabilmek için kredi kartı bilgileriniz gereklidir. Bunun için kullanım tarihi geçmemiş ve içinde limit olan bir kredi kartına sahip olmanız gereklidir.
Bütün bankaların kredi kartlarını kullanarak araba kiralayabilirsiniz. Kredi kartı ile araba kiraladığınızda kiralama ücreti ve depozito provizyonda bekler.

 

İmza Beyannamesi
 

Araç kiralamada istenen belgeler arasında bulunan belgeler arasında imza beyannamesi de yer almaktadır. Araba kiralama işleminde sahtecilik olayları olabilmektedir. Kiralama şirketleri tarafından bu durumun önüne geçmek amacıyla bazı önlemler alınmıştır. İmza beyannamesi de bu önlemlerden birisidir. İmza beyannamesi imzanın size ait olup olmadığının anlaşılmasına yarayan bir belgedir. Resmi olarak geçerliliği olan bir evraktır. İmza beyannamesi vermeden araç kiralamanız mümkün değildir.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115