2022 GÜNDÜZLÜLER YAYLA  ŞENLİĞİ 

GÜNDÜZLÜLER YAYLA ŞENLİĞİNDE ÜÇ KÖY MUHTARI VE HALKI BİRLİK, BERABERLİK MESAJLARI VERDiLER

Geleneksel Gündüzlüler Yayla Şenliği 2 yıl aradan sonra yine Yeşilçam Köyü Yundoluğu mevkinde gerçekleştirildi. Paşalıoğlu - Günpınar - Yeşilçam köylerini kapsayan ve 16. sı düzenlenen Gündüzlüler Yayla Şenliğine katılım çok yüksekti. 

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve beraberindeki heyetin de ziyaret ettiği şenliğin sunuculuğunu Şair ve TV sunucusu Zeynel Parmaksız ile Günpınar köyünden işadamı Nurettin Kara gerçekleştirdi.

Şenliğe Boyabat Gündüzlüler Derneği Başkanı Remzi Çetinkaya, İstanbul Gündüzlüler Derneği Başkanı Mehmet Karakolcu, İstanbul Keşkek Ağası Ali Uysal, Paşalıoğlu Köyü Muhtarı Halil İbrahim Üstün, Günpınar Köyü Muhtarı Sami Güngör, Yeşilçam Köyü Muhtarı Remzi Çetinkaya, Sefa Mahallesi Muhtarı Murat Yetim ve çok sayıda önceki yıllarda dernek başkanlığı yapmış kişiler katıldılar.

Bu yıl çekişmeli geçen Şenlik Ağalığı yarışmasında son ikiye  Günpınar Köyü Muhtarı Sami Güngör Sefa Mahallesi Muhtarı Murat Yetim kaldı. Sami Güngör'ün yarşmadan çekilmesiyle 41 bin lira teklif veren Murat Yetim 2022 Gündüzlüler Şenlik Ağası seçildi. 

Şenliğe katılan Gündüzlü halkı ve ileri gelenleri dernek binasını satın alabilmek için adeta bağış yarışına girdiler. Dernek lokalinin tapusunun alınması halinde vadedilen paralar ve nakit ödemeler toplamı 270 bin lirayı buldu.

Gündüzlülü muhtarlar, mevcut dernek başkanları ve daha önce dernek başkanlığı yapmış olan kişiler konuşmalarında birlik beraberlik olduğu sürece Gündüzlülerin çözülemeyecek sorunları olmadığını belirttiler.

Şenlikte konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gündüzlüler birliğin beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini veriyor, dedi.

Maviş, konuşmasında "Cenabı haktan duam şudur, biz bu toprakları ecdadımızın kanlarıyla sulanmış şekilde aldık. Bizim de görevimiz bizden sonraki nesillere, şu göklerde dalgalanan bayrağın altında özgürce yaşayacakları bir vatanı emanet etmek ve bu vatanın ilelebet milletimiz için vatan olarak kalmasını sağlamaktır. 

Bizim derdimiz, tasamız budur. Ayrımız gayrımız yok. Allah'ın izniyle siyasi görüşlerimiz farklı  bile olsa, biz biliyoruz ki  bu bayrak gönderde olduğu sürece, ezanlar minarelerde teyemmüm edildiği sürece, ancak o zaman bu topraklarda özgürce yaşarız. 

Onun için tek bir davamız var. O davada millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmadan Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden birsi haline getirebilmek. Bütün gayretimiz, çabamız güçlü Türkiye ve güçlü Türkiye'nin büyük milletini inşa edebilmek. Onun için hep birlikte çalışacağı, çalışıyoruz, gayret ediyoruz." dedi.

Şenlikte tüm misafirlere keşkek ikaramında bulundu. Yemek ve konuşmalar sonunda Boyabatlı Manço'nun güzel müzikleri ve  Davul zurna ekibinin yöresel müzikleri eşliğinde oyunlar oynanıp halaylar çekildi.

Mahmut Coşkun

Not: Şenliğin 2 nolu videosunu izlemek için bu linki tıklayınız   https://www.youtube.com/watch?v=G9x47yyNgwY


 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2022, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115