10 Yıl Önce Şehit Olan Boyabatlı Şehit Er Ömer Dursun'u rahmetle anıyoruz.


10 Yıl Önce Şehit Olan Boyabatlı Şehit Er Ömer Dursun'u rahmetle anıyoruz

Tam 10 Yıl önce Siirt’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 21 yaşındaki Boyabat Darıözü Köyü'nden Jandarma Er Ömer Dursun, memleketi Boyabat’ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanmıştı. 

5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit annesi Gülizar Dursun oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü. Şehidin iki ağabeyi de tören sırasında fenalık geçirdi.

Belenoluk Jandarma Karakolu’na 25 Eylül 2011 günü akşamı PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Ömer Dursun için memeketi Boyabat'ta cenaze töreni düzenlendi. Terhisine 70 gün kala şehit olan Er Ömer Dursun’un cenazesi, Boyabat Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra 5 bin kişinin katıldığı kortej eşliğinde şu an Kent Meydanı olan Eski Otogar alanına getirildi. Ellerine Türk bayrakları alan çok sayıda kişi, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Türk- Kürt kardeştir Apo kalleştir’, ’Apo şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganları atarak şehidine sahip çıkıp, teröristlere lanet okudu.

Tören alanında şehit askerin 7 çocuk annesi 62 yaşındaki Gülizar Dursun oğlunun tubutuna sarılıp gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit ağabeyleri 23 yaşındaki Bayram ve 24 yaşındaki Vural Dursun tören sırasında fenalık geçirdi. İki ağabeye 112 acil servis ekipleri alanda müdahale etti. Bayram ve Vural Dursun, tören süresince güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Er Ömer Dursun, dualar ve göz yaşları arasında ilçeye bağlı Darıözü köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine; Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Gökten, Kastamonu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kaymakam Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Er Ömer Dursun'u ve vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mekanları cennet olsun diyoruz.

O günün koşullarında amatörce kayıt ettiğimiz ve ilk kez yayınladığımız görüntüleri yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2021, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115