Sabri Apaydın '' Korkunca Olmuyor''

Sabri Apaydın '' Korkunca Olmuyor''

SABRİ APAYDIN ''KORKUNCA OLMUYOR''

Bölgesel Amatör Lig, 4. Grup ilk devre son maçı için Daylı Stadındaydık. Rakibimiz grup lideri Çarşambaspor, 100 civarı taraftarının desteğiyle statta yerini almıştı. Kalabalık bir taraftar önünde oynanan karşılaşma lider Çarşambaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşma öncesi umutluyduk. 6 haftadır yenilmeyen takımımızdan, lidere karşı daha istekli daha cesur bir oyun bekliyorduk. Osmancık maçında hakemin saçma penaltı kararı sonrası kaybettiğimiz puanları, bu maçta telafi edip, lideri yenme hazzını yaşamak istiyorduk. Maçtan önce taraftarlar, zor maç olacağını ama takımımızın kazanabileceğini söylüyordu.

ÇARŞAMBA MAÇINA FARKLI KADRO, FARKLI SİSTEM!

Boyabat 1868 Spor karşılaşmaya farklı bir 11 ile çıktı. Sağ bekte Hakan, sağ açıkta Tolga yer bulurken, santrafor mevkiin de yine Tunahan kendine yer buldu. Ahmet Onur’un ilk on birde yer bulamadığı karşılaşmada, oyunun ilk dakikasından itibaren rakip takımın baskısı ve üstünlüğü vardı.

Takımımız maç boyunca ileri çıkmakta, oyunu kanatlara taşımakta ve pozisyona girmekte zorlandı. Maç boyunca rakip kaleye yolladığımız tek şut, sağ bek Hakan Salgırboyu’nun yaptığı orta şut karışımı olan vuruşuydu. Rakibin 4 tane net pozisyonu değerlendiremediği ilk yarının ardından 2. Yarının başında yediğimiz gol sonrası oyunumuzda hiçbir değişiklik olmadı. Oyunun 2 yarısında yine rakibimizin oyun ve pozisyon üstünlüğü vardı. Karşılaşma boyunca rakibimizin girdiği pozisyonlardaki beceriksizliği ve kalecimiz Tanzer’in iyi oyunu maçın 1-0 bitmesindeki en önemli etkendi. Çarşambaspor’un maç boyunca sayabildiğim net gol pozisyonu 9’du. Fizik ve mental olarak bizden daha iyi görünen rakibimize karşı, fizik ve üretkenlik olarak cevap veremeyince, yenilgi kaçınılmaz oldu. 

Sanki takımımız, rakibin ligde bulunduğu konum ve aldığı sonuçlardan etkilenmiş gibiydi. 1-0 geriye düştükten sonra bile rakibin üzerine gitmemek, yaslanarak oynamak başka türlü açıklanmaz. Bu tür maçları kazanmak istiyorsak, rakipten daha çok koşmamız, daha fazla mücadele etmemiz ve inanmamız gerekiyor.

Karşılaşmayı Kocaeli Bölgesinden Metin Ataş yönetti. Karşılaşma boyunca gördüğünü çaldı, eyyam yapmadı. İyiniyetliydi. Bu sezon izlediğim en iyi hakemdi diyebilirim.

SEZONUN 2. YARISI YA DA BUNDAN SONRASI.

Takımımız ligin ilk yarısını 16 puanla 8. Sırada tamamladı. Şampiyonluk şansı kalmasa da, ligi olabilecek en üst sırada bitirmek, temsil ettiği Sinop ve Boyabat’ın isimlerini en iyi şekilde taşımak ve gelecek sezonların planlarına uygun şekilde eksiklerini tamamlamak ligin 2. devresindeki amacı olmalıdır. Yani hocasından futbolcusuna, taraftarından yöneticisine, gelecek sezon “3. Lig” hedefi doğrultusunda iman tazelemek gerekmektedir. Bu takımın 3. Lig’e çıkma hedefine inanmayanlarla yol yürümek sadece patinaj yaptırır. Bal liginde kalma, üst sıralara oynamak hedefiyle yürümek çok pahalı bir iş. Daha önceleri defalarca kez söylediğim gibi “Bal Ligi ekonomik geri dönüşü olmayan, pahalı bir ligdir. 3. Lig ekonomik olarak daha cazip ve sürdürülebilir bir yapıdır.” Boyabat için tek çıkış yoludur. Uzun yıllar Bal Liginde mücadele etmek çok güçtür. Bu nedenle Boyabat 1868 Spor, 3. Lig hedefine inanmayan herkesle, futbolcusundan yöneticisine, Teknik ekibine kadar yol yürümemelidir. Büyük hedeflere sadece inanan insanlarla ulaşılır. Ben bu takımın 2. Devre yapacağı çıkışla, gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak mental olgunluğa ulaşacağına inanıyorum. 

3. lig hedefi yolunda en büyük görevlerden biride Boyabat halkına düşüyor. Her hafta sonu kentimize kattığı temaşa ile renk olan Boyabat 1868 Spor’u daha güçlü kılmak adına destek vermemiz gerekiyor. En azından forma alarak, atkı alarak, maçlara gelerek takımımızın arkasında olduğumuzu göstermeliyiz. Bir on sene daha Boyabat’ımızın futbol temaşasından uzak kalmasına izin vermemeliyiz. Bu takım halkımızın, yerel yöneticilerin ve ilgili kurumların vereceği desteği fazlasıyla hak ediyor.

TRİBÜN SORUNSALI

Takımımız maçlarını Daylı stadında oynuyor. Çünkü Boyabat Şehir Stadının mevcut durumu maçları oynamaya elverişli değil. Daylı stadının, kente uzaklığı ve ulaşım nedeniyle ne yazık ki Boyabat halkının takımlarımıza bildiğimiz desteğini vermesine engel oluyor. Dileğimiz ve beklentimiz Boyabat Şehir stadının maç oynamaya uygun bir hale getirilmesidir. Daylı stadının uzak olması dışında başka sorunları da var. Tribünlerin yetersiz oluşu hem maç izleme hem de güvenlik sorunları oluşturmaktadır. Bu hafta olay çıkmamasına rağmen Çarşambaspor taraftarları ile bizim taraftarların bu kadar yakın mesafede bulunmaması gerekiyordu. Mevcut tribünlerin karşısına yapılacak tribünler bu sorunları çözecektir. Boyabat 1868 Spor takımımıza Bal Liginin 2. Yarısında başarılar diliyoruz.

Sağlıcakla kalın, Boyabat 1868 Spor ile kalın


-SABRİ APAYDIN

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 00:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 4 yıl Önce

Yaziniz icin tesekkur ederiz. Bir nebze olsun birseyler beliriyor kafamızda. Mesele gercekten 3.lige cıkmak umarım iyi olur. Memleketimiz icin.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138