Sabri Apaydın Boyabat Görelespor maçını değerlendirdi

Sabri Apaydın Boyabat Görelespor maçını değerlendirdi

OYUN İYİ; SONUÇ KÖTÜ.

Boyabat1868 Spor, BAL Ligi 4.grup 9. Hafta maçında, Boyabat Daylı Stadında, Giresun temsilcisi Görele Spor ile karşılaştı. Ünye ve Altınordu galibiyetleriyle morallenen sarı-lacivertli ekip mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmada oyun olarak beğenilse de, bulduğu pozisyonları cömertçe harcayınca bir puana razı oldu. Karşılaşma 1-1 sona erdi.
Boyabat1868 Spor karşılaşmaya çok iyi başladı. Enes ve Tunahan’ın iyi oyununa ayak uyduran takım, 24. Dakikada organize gelişen atakta Enes’in ustalık kokan vuruşuyla 1-0 öne geçti. 

Gol sonrası üstün futbolunu devam ettiren Boyabat1868 Spor, yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince farkı açamadı, konuk ekip Görelespor, savunmamızın sol tarafındaki zaafı fark edip, 20. Dakikadan sonra ısrarla sol taraftan geliştirdiği ataklarla gol aradı. İlk yarı 1-0 ekibimizin üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın 2. Yarısı karşılıklı ataklarla başladı. Takımımız oyun olarak üstün görünse de, konuk ekip Görele kendi sağ kanadından bindirmelerle tehlike yaratıyordu. Ozan Siner’in yetersizliği ve Orhan Safa’nın defansa dönüşlerinde yavaş kalmasıyla üst üste pozisyon bulan konuk ekip 60. Dakikada, kullandıkları serbest vuruşta Hasan’ın kafa vuruşuyla skoru eşitledi 1-1

Kenar yönetiminin oyuna müdahaleleri!

Yediğimiz gol bağıra bağıra geldi. Görelespor sağ kanattan üst üste ataklar geliştiriyordu. Bu ataklarda Ozan’ın bocaladığı ve yetersiz kaldığını herkes gördü, sadece hoca görmedi. Defansımızın bunaldığı dakikalarda Orhan Sefa’yı defansın soluna çekip, Ozan’ın yerine hızlı bir kanat oyuncusu alsa,  gole kadar hiç pozisyonu olmayan Görele’nin gol atması çok zordu. Aynı şekilde sağ bek Çetin’ın aksadığı gören Görele kenar yönetimi, oyuncu değişikliğiyle sol kanada hızlı bir oyuncu aldı. 16 numaralı Göreleli oyuncu Çetin’i çok zorladı. Kenar yönetimimiz rakibin bu hamlesine karşı hiçbir şey yapmadı. Takımda 60. Dakikadan sonra yorulan, oyundan düşen oyuncular vardı, Emre ve Sabri’nin daha erken oyuna alınması, takımın ayakta kalması ve fizik gücünün yükselmesi adına önemliydi. 

Emre ve Sabri oyuna çok geç alındı.

Yediğimiz golden sonra sahada kaos futbolu hakimdi. Çoğunluğu Boyabat1868 Spor’un olmak üzere iki takımında gol pozisyonları vardı. Özellikle Tunahan’ın topu kanatta taşıyıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon, Enes’in boş kale yerine topu direğin üzerinden dışarıya atması ve Sabri’nin vuruşunda son saniyede direkten dönen top, farklı kazanabileceğimiz maçın berabere bitmesine neden oldu. Giresun ekibinin altı pas içerisinde bulduğu pozisyonda, Göreleli oyuncu kafayla topu dışarı atmasa, üstün oynadığımız karşılaşmada mağlup olmamız işten bile değildi. Karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken ekibimiz 2 altın değerindeki puanı kaybetti.

Hakem Muhammed Durkan maç boyunca iyi bir yönetim gösterirken, Boyabat1868 Sporlu Emre’ye verdiği ikinci sarıdan kırmızı kart ağır bir karardı. Ancak Emre’nin itirazdan aldığı ilk kart çok gereksizdi, futbolcuların bu kadar ucuz kart almamaları gerekiyor.
Karşılaşmada tek golümüzü atan Enes, istekli ve iyi oyunuyla bu hafta takımımızın en çok göz batan oyuncusuydu. Gol sonrası formasını çıkararak aldığı ucuz sarı kart güzel oyununu gölgeledi.

Takımımızın santraforu Tunahan gol atamamasına rağmen kafa toplarındaki üstünlüğü, top tutuşu ve bindirmeleriyle ile rakip defansı sürekli rahatsız eti. 90 dakika ayakta kalarak maça damgasını vuran isimlerdendi.

Boyabat 1868 Spor ligin 9. Haftasına geldiğimizde, geçen haftaki Altınordu ve bu haftaki Görele maçlarında en iyi futbollarını oynadılar. Kastamonu maçında ceza alan 3 oyuncumuz Taha, Enes ve Devlet’in cezaları bu hafta bitti. Muhammet’in cezası gelecek hafta Bulancak maçıyla sona eriyor. Bu dört oyuncumuzun takıma dönmesi ile takımımızın yeni bir galibiyet serisi yakalamasını umuyoruz.

Takımımız Ligin 10. Haftasında Giresun ekibi 1926 Bulancakspor  ile deplasmanda karşılaşacak.  Bulancakspor bu hafta evinde Altınordu’yu 2-1 mağlup etti. Grubun en çok gol yiyen ekibe karşı alacağımız bir galibiyet bizi puan durumunda daha yukarılara tırmandırabilir. 3 haftadır mağlubiyet almayan ve 2 galibiyet ve 1 beraberlikle seriyi sürdüren Boyabat1868 spor, ilk yarının son haftasına kadar bu performansını sürdürebilirse, ligin 2. Yarısında yapacağı transferlerle daha iyi yerlere gelecektir.

BAL Liginde ilk sezonunu oynayan Boyabat1868 Spor, bu zorlu ligde tecrübesizliğini üzerinden atıyor. Her hafta futbol kalitesi olarak daha iyiye giden takımımızın, Boyabatlıların ve taraftarların gözünde kredisi fazlasıyla var. Emek ve para veren bir avuç insanın ellerinde bir yerlere gelmek, Sinop’umuzu, Boyabat’ımızı en iyi şekilde temsil etmek için çabalayan, tribünden destekleyen, İrem Derici konserine bilet alan, karınca misali gücü yettiğince dili, döndüğünce bu çabaya destek veren herkese selam olsun.
Sağlıcakla Kalın, Boyabat1868 Sporla kalın.

-SABRİ APAYDIN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Satılmış akca
Satılmış akca - 4 yıl Önce

Sabrı tesbit lerin çok yerinde ama .30 bin nüfuslu boyabatta hiç mi yerli topçu yok 2.çeltik sporda BAL liginde oynadı birtek kaleci mustafa Acun vardı amatör ruh vardı .para yoktu sende o günleri hatırlarsın

Sabri Apaydın
Sabri Apaydın @Satılmış akca - 4 yıl Önce

Haklısınız tabi ama birazda süreç işi futbol. 10 yıldır Sinop Amatör Kümede bile dönem dönem temsil edilen bir Boyabat var. Boyabatlı gençlerin kendilerini gösterip yetişebileceği bir ortam ne yazık ki oluşturulamadı.Eğer Boyabat1868 Spor bu süreci yarım bırakmaz gelecek senelere taşıyabilirse, Boyabat'ın kendi çocukları bir bir takımda yerlerini alabilecektir. Ne yazık ki yıllardır buna dönük çalışmalar yapılamadı. Spor hep ikinci plana itildi, spor yönetimi siyasete kurban edildi. Boyabat gençlerinin önünü açacak çalışmaları yapanlar ve yapabileceklerin önü kesildi. Dilerim gençliğin yetişmesinde sporun ve takım oyunlarının verdiği disiplinin, eğitim ve hayattaki başarı için ne kadar önemli olduğu anlaşılır ve yapılan hatalar tekrarlanmaz.

Yılmaz
Yılmaz - 4 yıl Önce

Basarilar boyabatım güldür yüzümüzü

selim zengin
selim zengin - 4 yıl Önce

maçın videosu yokmu sabri bey .. gurbetten boyabatımızı izleyemeyecekmiyiz ?

SIRADAKİ HABER

banner115