Hemşehrimiz Mustafa Taş Kırkpınar'ın rövanşını aldı

Hemşehrimiz Mustafa Taş Kırkpınar'ın rövanşını aldı

Pehlivanımız Mustafa Taş'tan bir büyük başarı daha

Hemşehrimiz Durağanlı Başpehlivan Mustafa Taş, Kırkpınar'ın rövanşında Isparta Uluborlu Güreşlerinde Cengizhan Şimşek'i yenerek başpehlivan oldu.

Tarihi Yağlı Pehlivan güreşlerinde Türkiye'de adından sıkça söz ettiren, Kırkpınar yağlı güreşlerinde Cengizhan Şimşek'e kaybederek ikinci olan hemşehrimiz Durağanlı Mustafa Taş, bir büyük başarıya daha imza attı. Isparta Uluborlu 44. Tarihi Yağlı Güreşlerine katılan Mustafa Taş yarı finalde Kürşat Korkmaz'ı yenerek finale çıktı. Finalde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde kaybettiği Cengizhan Şimşek ile karşılaşan Taş, Şimşek'i  Çangal Oyunuyla  mağlup ederek başpehlivan oldu.

Müsabaka sonrası açıklamada bulunan Mustafa Taş ''  Tüm Antalyalılar ve Sinoplulara başta Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e  sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kırkpınar'da sonra burada birinci olmak bana nasip oldu . Kazandığım için mutluyum.'' ifadelerini kullandı.

Yağlı Güreş'in yükselen değeri Mustafa Taş Isparta Uluborlu Tarihi  Yağlı Güreşlerine katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşırken sık sık fotoğraf çektirdi.

Yapılan müsabakalar sonrasında kürsü şöyle oluştu  Birinci Mustafa Taş, ikinci Cengizhan Şimşek, üçüncülüğü ise Mehmet Yeşil Yeşil  ile Kürşat Şevki Korkmaz paylaştı.

- Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2022, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115