Hakemin kötü niyeti futbolun önüne geçti

Hakemin kötü niyeti futbolun önüne geçti

KASTAMONU’DA HAKEMİN KÖTÜ NİYETİ FUTBOLUN ÖNÜNE GEÇTİ…

Bölgesel Amatör Lig 4. Grup 6. Hafta maçında Boyabat1868 Spor, Kastamonu Özel İdare Köy  Hiz. Spor ile Kastamonu Hasan Doğan tesislerinde karşılaştı. Sezon öncesi hazırlık maçında karşılaşan ekipler 1-1 berabere kalmıştı. Sonucu merak konusu olan karşılaşmada ne yazık ki öngörülemeyen şeyler yaşandı.

Maç Kritiği

Boyabat 1868 Spor Yönetim Kurulu hafta başı radikal bir karar alarak, disiplinsiz hareketleri nedeniyle forvet Uğur’u takımdan yolladı. Forvet mevkiinde Muhammet’in yer aldığı kadroda,  defansın sağ tarafında yeni transfer Berat 11’de yer buldu, Çetin yedek kadroda yer alırken uzun süren sakatlıktan sonra Enes sahadaki yerini aldı. 

Karşılaşmaya ekibimiz iyi başladı. Futbol oynamaya çalışan, golü arayan Boyabat1868 Spor’du. Golü yiyene kadar karşılaşmadaki üstünlüğümüz devam etti. 30. Dakikada gelişen Kastamonu Özel İdare Köy  Hiz. Spor atağında defansın uzaklaştıramadığı pozisyonda Hamza Tosun’un vuruşunda top ağlarımıza gitti. Gol defansımızdaki bireysel hatalar sonucu geldi. Golden sonra ev sahibi takım yaklaşık 10 dakika daha baskılı oynadı, bu süreçte 1 topları direkten dönerken kalecimiz Tanzer  2 gollük vuruşu kurtararak takımı maçta tuttu. Yediğimiz golün şaşkınlığını üzerinden atan takımımız oyununun hakimiyetini tekrar ele geçirdi. Bunun sonucunu 44. dakikada Muhammet’in ayağından bulduğu gol ile aldı. Muhammet soğukkanlı bir şekilde topu ceza sahasına kadar götürüp kalecinin sol tarafından ağlara yolladı. Bu golle ilk yarı 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın 2. Yarısında top oynayan, golü arayan yine takımımızdı. Özellikle Çetin oyuna girdikten sonra sağ kanat bindirmeleriyle rakibi zor durumda bıraktı. Çetin’in sağ kanattan yaptığı ortalarla 3 gol pozisyonuna girdik ama Tolga’nın vuruşları ne yazık ki dışarıya gitti. Tolga biraz becerikli olabilse takımımız hakeme rağmen maçı orada koparacaktı. Kastamonu ekibinin ataklarında Tanzer yine başarılıydı. Kastamonu Özel İdare Köy  Hiz. Spor ‘un 17 numarası 2 kere kalecimizi sakatlamaya yönelik faul yaptı. Hakemin sessiz kaldığı pozisyonlar sonucu Tanzer karşılaşmanın son 20 dakikasını sakat sakat oynadı. Karşılaşmak bitmek üzere iken hakemin yaratıp golle sonuçlanan pozisyon maça damgasını vurdu. Takımımız atak halinde iken Kastamonu Özel İdare Köy  Hiz. Spor’un ceza sahasında Selahattin’e sert bir faul yapıldı. Selahattin acılar içinde yerde kıvranırken Hakem Kerim Çataklı oyunu devam ettirdi, pozisyonun devamında ceza sahamız çizgisinde Kastamonulu oyuncunun faullü hareketi sonucu 2 futbolcu yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Kastamonu İl Özel İdare Spor lehine çaldı. Kullanılan serbest vuruş gol ile sonuçlandı. Golün hemen ardından başlama vuruşu yaptırmadan hakem karşılaşmanın bitiş düdüğünü çaldı. 
Boyabat1868 Spor bu karşılaşmada diğer maçlarına göre daha derli toplu daha istekliydi. Yeni transfer Devlet oynadığı oyunla göz doldurmadı. Devlet’in bu takımda oynaması için çok ama çok çalışması kendini geliştirmesi gerekiyor. Karşılaşma boyunca rakibin tüm atakları Devlet’in kanadından geldi, herkesin gördüğü bu zaafa önlem alınmalıydı, Kastamonu ekibi bu zaafımızı maç boyu kullandı.

Çetin oyuna girdikten sonra oyuna hareketlilik getirdi, bu performansını 90 dakikaya yaydığında takımın değişmezlerinde olacağını düşünüyorum.
Tanzer’i izlerken ister istemez “iyi ki varsın” lafı çıkıyor ağzımızdan. Yediği 2 gole rağmen yine maçın en iyisiydi, son dakikaları sakat sakat oynadı.
Tolga maçın kırılma anlarında girdiği pozisyonlarda gollük vuruşları yapamadı. Maçın kahramanı olma fırsatı doğdu ama tribündeki az sayıdaki Boyabat1868 Spor taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Tolga’nın daha iyisini yapabileceğine inancımız sonsuz, bu vuruşlara daha çok çalışmalı.

Maç sonu olaylar

Karşılaşmayı az sayıda taraftar izledi. Maçın sonlarına doğru Kastamonu taraftarlarının bulunduğu tribünden ve Şeref tribününün olduğu bölümden futbolculara, Boyabat taraftarına ve yöneticilerimize küfürler edildi. Boyabat taraftarı küfürlere cevap verdi. Bu arbede sonucu polis 10-15 kişilik Boyabatlı taraftarlara orantısız güç uyguladı. Yöneticilerimizin birine ve 2 taraftara ters kelepçe takılırken, bir taraftarımız hafif yaralandı. Özellikle sadece akreditasyonu olanların girdiği Şeref Tribününün olduğu bölümden Yöneticilerimize ve futbolcularımıza edilen küfürler, bir kurum takımı olan Kastamonu Özel İdare Köy Hiz. Spor’a hiç yakışmadı. Takımımıza ve yöneticilerimize maç öncesi hoş geldin bile denmemesi, ev sahibinin misafirperverliğinin ve maç boyunca gördüğümüz kötü muamelenin göstergesi gibiydi.

Maç sonunda 3 futbolcumuz ve Kaleci antrenörümüz kırmızı kart gördü. Bizi şaşırtan olay, maç sonu soyunma odasına gidip namazını kılan yeni transferimiz Berat’a kırmızı kart verilmesi. Bu saçmalık hakem Kerim Çataklı’nın karşılaşmadaki son hezeyanıydı.

Bir Hakem faciası daha

Ligin 6. Haftasını oynadık. Oynadığımız 6 karşılaşmanın 4 tanesinde fahiş hakem hataları yaşadık. Özellikle 1074 Çankırı Spor ve Kastamonu deplasmanların da, karşılaşmaların son dakikasında hakemlerin yarattığı pozisyonlardan yediğimiz goller, Çankırı maçına komşuları Ankara, Kastamonu maçına komşuları Çankırı bölgesi hakemlerinin atanması kafamızdaki soru işaretlerini artırdı. Maçlarımızdaki hakem hatalarının bilinçli ve sistemli olduğuna dair şüphelerimiz fazlalaştı. Atakum Belediye Spor maçında attığımız tertemiz golümüzün iptal edilmesi, Merzifon maçında verilmeyen net penaltımız ve yediğimiz gol öncesi Merzifonlu oyuncunun elle oynamasına rağmen hakemin oyunu devam ettirmesi, üzerine Çankırı ve Kastamonu maçlarındaki son dakika hakem faciaları bu işin arkasında kimler var, kimler çanak tutuyor sorularının artmasına neden oluyor. Ama unutulmasın “Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.” Bu gerçekler orta çıktığında o gerçeklerin altında kalan çok kişi olur.

Hala oynanmamış 20 maçımız var.

Ligde oynadığımız 6 maçta, yenildiğimiz 4 maç dahil, hiçbir rakibimiz bizden üstün değildi. Hakemler, tecrübe ve bazı ufak detaylar sonucu şu an 4 puandayız. Ama unutulmaması gereken şimdilik 4 puandayız. Bu hafta oynayacağımız Ünye maçından başlayarak hakemleri de, rakipleri de yenecek motivasyonu yakalamalıyız. Önümüzde oynamadığımız 20 maçımız var, bu 60 puan demek. Ben Boyabat1868 Spor Yönetimine, Teknik Heyetine ve futbolcularına inanıyorum, bu işten alınlarının akıyla çıkacaklarına, “Ligin dibine demir attılar” manşetleriyle keyif yapanların keyiflerini kursaklarında bırakacaklarını biliyorum. Ligden düşmemizi bekleyenlerin, hayal edenlerin ve avuçlarını ovuşturanların hayal kırıklarını ve çaresizliklerini görmek için sabırsızlanıyorum. Bekleyip görelim… Hoşçakalın, kentinizin takımı Boyabat1868 Spor’la kalın.

-SABRİ APAYDIN
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaralı
Zaralı - 4 yıl Önce

Inaniyoruz insAllah daha güzel olacak ! Bu emekler verilen mucadele alın teri yerde kalmayacak. kalmasın. Selam ve sevgiler memleketini seven insanlar.

Mustafa kılıçaslan
Mustafa kılıçaslan - 4 yıl Önce

Ben istanbulda yaşayan eski bir vefa sporlu profesyonel futbolcuyum sadece memleketimin takımına acizane şunu tavsiye ederim başarı istiyorsan kesenin ağzını açacaksın ve boyabatlı kim olursa olsun iştişare yapıp futbol dışı olaylara asla karışmıcaksın

SIRADAKİ HABER

banner115