Boyabatlı Yürüyüşçüler Seyir Tepesinde Doyasıya Eğlendiler.

Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Grubu üyeleri 2018 yılının son toplantısını Çamlık Seyirtepe Et Mangal Lokantasında yaparak 2018 yılının yorgunluğunu attılar.

Boyabatlı Yürüyüşçüler, Seyir Tepesinde Doyasıya Eğlendiler.

Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Grubu üyeleri 2018 yılının son toplantısını Çamlık Seyirtepe Et Mangal Lokantasında yaparak 2018 yılının yorgunluğunu attılar.

Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği'nin bünyesinde kurulan Yürüyelim Arkadaşlar Grubu üyeleri, 2018 yılının son toplantısını yaptıkları Çamlık Seyirtepe Et Mangal Lokantasında doyasıya eğlenip yılın yorgunluğunu attılar.

Grup üyelerinin her ay toplandığı, yılın son toplantısını da yemekli, müzikli, eğlenceli olmasını istedikleri ve gecenin geç saatlerine kadar da şarkılar, türküler söyleyip, oyunlar oynayıp doyasıya eğlendikleri görüldü.

Boyabat Kültür Araştırma Derneği Başkanı ve Yürüyelim Arkadaşlar yürüyüş grubununda kurucu başkanı olan Ahmet Küçükbaş gecenin açılış konuşmasında :

"Boyabat Kültür Araştırma Derneği bünyesinde "Yürüyelim Arkadaşlar" adında doğal etkinlikler yapan yürüyüş grubumuz var. 2018 Yılının son toplantısını yemekli bir etkinlikle sona erdiriyoruz. Bu kuruluşumuz dört yıldır devam ediyor. Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşlerimiz ise dokuz yıldır devam ediyor. Önümüzdeki Mayıs ayında 10. olacak.

Gruplarında elli civarında yürüyüşçü olduğunu ifade eden Küçükbaş, "Hafta sonları ilçe içi ve bazen ilçe dışı olmak üzere doğal güzelliklerin ve tarihi mekanlarını seçerek güzergah belirliyoruz. On yıldır dünyanın çevresinin dörtte biri kadar yol yürüdüğümüzü zannediyorum." dedi.

Küçükbaş, henüz gruplarına dahil olmayan gönülleri kendileriyle olupta yürüyebilir miyim endişesi taşıyan sporseverlere de seslenerek " Aslında belirlemiş olduğumuz 8-10 km'lik yolu herkes yürüyebilir. Yürümek son derece keyifli ve sağlıklı bir etkinlik. Ben dört yıl önce açık kalp ameliyatı oldum ve kalp kapağı taktırdım. Dolayısıyla bir sıkıntı olacaksa bende olması gerekirdi. Hiç bir sıkıntım olmadığı gibi sağlığımı da spora bağlıyorum. Doktorlarımın tavsiyesi de zaten yürüyüş oldu. Ben yürümek isteyen herkesi grubumuza davet ediyorum. Hiç olmazsa önümüzdeki Mayıs ayında yapacağımız "Tarihten Doğaya" yürüyüşümüze tüm halkımızı ve ilçe dışındaki doğa ve yürüyüş gönüllülerini davet ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Ahmet Küçükbaş'tan grubun başkanlığını devralan Hasan Küçük yaptığı açıklamada "Grup üyeleri olarak ayda bir toplanıyoruz. Bu akşamki yemekli birlikteliğimizin sebebi yürüyüş haricinde birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek, içindir. Organizasyonu düzenleyen Yıldız ve Pelin Hanıma çok teşekkür ediyorum. Bu tür toplantılarımız devam edecektir. Tüm arkadaşlarıma iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Grup üyeleri Aslan Müzik sahibi Aslan Çil'in müzikleri eşliğinde eğlenirken zaman zaman mikrofonu alarak şarkılara da eşlik ettikler.

Grup üyelerinden Emekli Emniyet Müdürü Muzaffer İncekara, Türk Sanat Müziği ve diğer müzik türlerinden şarkılar söyleyerek gecenin sürprizini yapıp davetlilerin eğlenceli bir gece geçirmelerini sağladı.

Şarkıların sonrasında Aslan Müziğin seslendirdiği oyun havalarıyla doyasıya oynayıp eğlenen grup üyeleri adeta 2018 yılının stresini, yorgunluğunu atmışçasına geceyi sonlandırdılar.

Grup üyeleri Çamlık Seyirtepe tesisleri önünde hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında evlerine döndüler.

Boyabat Sesi kamerası da gecenin güzelliklerini kaydetti. Yukarıdaki 36 dakikalık  video görüntülerimizi izleyebilirsiniz.

Haber : Mahmut Coşkun 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Karagülle
Hüseyin Karagülle - 5 yıl Önce

Arkadaşlarımıza sağlık, sıhhat ve mutluluk dilerim. Sağlıklı bir insan, sıhhatin in devamı için günde onbin adım. (7.5 km.) yürüyüş yapmalıdır, diyen hekimlerin bilgilerini uygulayan arkadaşlarımı kutlarım. Yürüyüş kültürün semeresidir. Selamlar.

SIRADAKİ HABER

banner115