Boyabatlı Tekvando Şampiyonu Akgöz, Konfeti ve Meşalelerle Karşılandı

Boyabatlı Türkiye Para Tekvando Şampiyonu Bekir Akgöz, ilçeye gelişinde konfetiler patlatılıp, meşaleler yakılara karşılandı.

Boyabatlı Tekvando Şampiyonu Akgöz, Konfeti ve Meşalelerle Karşılandı

Boyabatlı Türkiye Para Tekvando Şampiyonu Bekir Akgöz, ilçeye gelişinde konfetiler patlatılıp, meşaleler yakılarak karşılandı.

Ankara İsmet Iraz Spor Salonunda gerçekleştirilen Türkiye Para Tekvando Şampiyonasında Boyabat Gençlik Spor Kulübü, Tekvando Okulu sporcusu Bekir Akgöz, tekvondo poonsea dalında rakiplerini yenerek Türkiye birinciliği ünvanını kazandı.

Bekir Akgöz, Türkiye birinciliği ünvanını almasıyla birlikte 2019 Şubat ayında Antalya'da yapılacak olan Dünya Para Tekvando Şampiyonasında milli takımımızı temsil edecek.

Türkiye Para Tekvando Şampiyonu Bekir Akgöz, Ankara'dan Boyabat'a dönüşünde evinden önce Boyabat Kapalı Spor Salonuna geldi. Burada, Boyabat Gençlik Ve Spor Müdürü Faruk Erdem, Boyabat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Usta ve kulüp arkadaşları tarafından karşılanan Şampiyon Bekir Akgöz, konfetiler patlatılıp, meşaleler yakılarak kutlandı.

Salon içinde de için şampiyonluk pastası kesilip, pasta ikram edilen Bekir Akgöz, arkadaşları, hocaları ve salonda bulunan kişiler tarafından tebrik edilip alkışlandı.

Boyabat Sesi kamerasına konuşan Şampiyon Akgöz "Çok istediğim, hayal ettiğim şampiyonluğa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şampiyonluğu Barış Hocamla birlikte kazandık. Benin için uykularını yarım bırakıp gelen arkadaşlarıma, hocalarıma, müdürlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Boyabat Gençlik Spor Kulübü, Tekvando Antrenörü Barış Tosun, şampiyonluğun değerlendirmesini yaparken Para Tekvando sporunun zor bir branş olduğunu ve büyük emekler istediğini belirtip Ankara'da aldıkları şampiyonluk sonrasında üzerimizdeki yük te sorumluluk ta arttı diyerek; "Beş Şubat'ta yapılacak Dünya şampiyonası için bir program hazırlayacağız, bir aydan az bir zaman içinde sabah akşam çalışacağız. Şampiyonada alacağımız iyi bir puanla 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz" ifadelerinde bulundu.

Boyabat Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Erdem, hedefleri büyük koyarsanız, hedeflerinize de emin adımlarla giderseniz, başarı kanılmaz oluyor diyerek "Biz Barış Hoca'ya, sporcularımıza inandık, Türkiye şampiyonasına katılacağımızı ve oradan da Dünya şampiyonasını hedeflediğimizi hep konuştuk. Çok şükür ki bu gün Boyabat'ımızdan Türkiye şampiyonu çıkardık. Ben, Bekir Akgöz'ün inşallah Dünya şampiyonasında da derece yapacağına inanıyorum" dedi.

Boyabat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, iyi bir ekip çalışmasıyla başarının kendiliğinden geldiğini belirterek; "Biz Barış Hocamıza, sporcularımıza güvendik, her zaman yanlarında olduk, bundan sonra da yanlarında olacağız. İlk madalyamızı Bekir Akgöz'le kazandık. Kendisini ve hocamızı kutluyorum. İnanıyorum ki Bekir'in şampiyonası bize de diğer sporcularımıza da umut verdi, güven verdi, çalışma azmi verdi. İnşallah ileriki yıllarda yeni şampiyonluklar yaşarız" dedi.

Salonda bulunan tekvando sporcuları da Bekir Akgöz'ün kendilerine şampiyonluğuyla moral verdiğini, kendilerinin de daha çok çalışarak şampiyonluk hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler

Baba Ramazan Akgöz de salona gelerek, oğluyla gurur duyduğunu, bu başarıyı kazanmasında emek sarfeden hocaları ve müdürlerine teşekkür etti.

Haber : Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115