Boyabatlı Taekwandocu gençler Zafer Kupasında büyük başarı gösterdiler.

Boyabatlı Taekwandocu gençler Zafer Kupasında büyük başarı gösterdiler.

Boyabatlı Taekwandocu gençler Zafer Kupasında büyük başarı gösterdiler.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Isparta Eğirdir Belediyesinin düzenlediği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Isparta İl temsilciliğinin organize ettiği 16 ilden 350 sporcunun katıldığı 30 Ağustos Yıldız ve Gençler Taekwondo Zafer Kupasını tamamladıklarını söyledi.

Erdem "7 kişi ile katıldığımız, Eğirdir Kale Meydanında akşam halka açık olarak gerçekleştirilen yarışmalarda performans gösteren sporcularımızı tebrik ederim, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Boyabatlı sporcular, 30 Ağustos Yıldız ve Gençler Taekwondo Zafer Kupası müsabakalarında;

Yıldızlar kategorisinde ;

61 kg erkeklerde  Fatih Emre Tosun 1.ci

55 kg bayanlarda Gizem Beyza Gülen 1.ci

61 kg. erkeklerde  Arda Usta 3.cü

Gençler kategorisinde ;

44 kg. bayanlarda Semiha Nergiz Gülen 2.ci

46 kg. bayanlarda Gülcan Ağan 3.cü

63 kg erkeklerde Hikmet Faruk Tosun 3.cü

olarak yarışmayı tamamladılar.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, açıklamasında;

"Gençler Avrupa Şampiyonası Seçmeleri ve 6. Dünya Başkanlık Kupasına katılacak olan sporcularımız için hazırlık niteliğinde olan ve maç eksikliklerin giderilmesi acısından önemli gördüğümüz yarışmalarda ilgi ve alakalarından dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta İl Temsilcisi Emin Büyükkurt, Milli Takım Antrenörü Yaşar Erbil’e teşekkür ederim

Sporcularımızın gelişiminde emeği çabası takdire şayan iki kıymetli dostumdan özellikle bahsetmek istiyorum. Değerli arkadaşlarım Antrenörümüz Barış Tosun ve Boyabat Gençlik Spor Kulüp Başkanımız Murat Usta, Boyabatımıza ve ilimize bu haklı gururu yaşatmada en büyük payeye sahipler.  Salonda mesai mefhumu gözetmeden ter döken, kafile arabalarının bizatihi şoförlüğünü  yapan, tüm sporcularımıza baba sefkatinde yaklaşan ve uluslararası hedefler koyan nihai hedef olarak olimpiyatlar için çalışan iki arkadaşımız. Takdir edilmeyi ve ayakta alkışlanmayı hakediyorlar.

Bir hususa özellikle dikkat çekmek istiyorum. Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası, olimpiyat hedefleri koyan, bu yolda gece gündüz çalısan Teakwondo takımımızın Boyabat ve Sinop yerelinde kamu kurumları, belediyeler ve özel işletmeler tarafından daha fazla desteklenmesi gerekmektedir.

30 Ağustos Eğirdir Zafer Kupası'nda başarılı bir ekip olduğumuzu gördük. 16 il 350 sporcu, Isparta'da esen kuzey rüzgarına şahit olduk. Başta antrenörümuz Barış Tosun olmak üzere bütün sporcularımızı tebrik ederim. Başarılarınız daim olsun. Her başarının bir bedeli, her bedelin bir karşılığı vardır. Emek veren, bedel ödeyen sporcu, antrenör ve idarecilerimize yaşattıkları bu gurur için teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115