Boyabat Taekwondo okulunda kuşak sınavı heyecanı

Boyabat Taekwondo okulunda kuşak sınavı heyecanı


BOYABAT TAEKWONDO OKULUNDA KUŞAK SINAVI HEYECANI

Türkiye Tekvando Federasyonu kuşak sınavı talimatlarına  göre Sinop Tekvando İl Temsilciliğinin gözetiminde 2022 Yılı 3. Dönem Tekvando Kuşak Sınavı gerçekleştirildi. 
 
Boyabat Taekwondo okulunda gerçekleştirilen sınava Boyabat ve Saraydüzü taekwondocularından 45 sporcu bir üst kemere terfi için çaba gösterdiler.  Sporcular istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmelerinin sonucunda bir üst kuşak seviyesine terfi ettiler.

Terfi eden sporculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve Hanfendileri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Erdem, İlçe Tarım Müdürü ve Boyabat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, Taekwondo İl Temsilcisi Şaban Değermenci tarafından verildi.
Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun sınav sonunda yaptığı açıklamada; 

"Sporcularımıza federasyon talimatları gereği dörder aylık arayla senede üç dönem sınav yapmaktayız. Her sınav sonrası çocuklarımızın gelişimlerini gözlemlemekteyiz. Bu sınavlarda gelişim gösteren sporcularımız ilimizi temsil edecek seviyeye gelmelerinin ardından yarışmacı takımımıza dahil ediyoruz. 
Sporcuların sınav heyecanını yaşayarak, ileride daha önemli sınavlara mental açıdan motive edip belli bir kemer seviyesine terfi eden sporcuları yarışma ve müsabakalara hazırlayarak müsabık seviyesine ulaşmak için geçireceği evreleri tamamlaması gerekmektedir. Boyabat Taekwondo Okulu 6 yıldır kesintisiz olarak ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarımızın karşılığını Ulusal ve Uluslararası arenada aldık. Milli takımlara sporcular, ülkemize madalyalar kazandırdık. Kazandırmak için mücadelemize de devam edeceğiz. 

7-9 Ekim tarihlerinde Konya’da yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası Milli Takım seçmelerine de okulumuz öğrencisi Sara Irmak davet edildi. İnşallah seçmede de başarı göstereceğiz. 

Bize bu özverili çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim."  ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2022, 11:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
İstanbul
İstanbul - 2 yıl Önce

Basta Beril Özvatan olmak üzere bütün hemşerilerimi tebrik ediyorum

SIRADAKİ HABER

banner115