Boyabat Taekwondo Kursu Öğrencilerinden Başarılı  Performans

Boyabat ilçesinde, Türkiye Taekwondo Federasyonunun Kuşak Sınavı talimatlarına göre, 2019 yılının ilk kuşak sınavı yapıldı. 

Boyabat Taekwondo Kursu Öğrencilerinden Başarılı  Performans

Boyabat Taekwondo Kursu Öğrencilerinden Başarılı  Performans

Boyabat ilçesinde, Türkiye Taekwondo Federasyonunun Kuşak Sınavı talimatlarına göre, 2019 yılının ilk kuşak sınavı yapıldı. 

Boyabat Spor Salonunda gerçekleştirilen 2019 Yılı 1. Dönem Kuşak sınavına katılan farklı kuşaklarda 99 kişilik Boyabat Taekwondo Okulu sporcularından 96'sı başarılı bulunarak belgeleri ve yeni kuşakları protokol üyeleri tarafından verildi.

Boyabat İlçe Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Erdem’in yaptığı değerlendirmede ;  

"Taekwondo Ülkemizin ve İlçemizin en başarılı spor branşlarından biri. Biz de Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde  Uluslararası Hakem ve Taekwondo Teknik Direktörü Barış Tosun nezaretinde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden 'Boyabat’ta Taekwondo Okulum' proje kapsamında 29 Ekim 2017 tarihinde başlayan Taekwondo çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Projenin 2. Ayağı Taekwondo Okulunda gelişim sağlayan sporcuların 2019 yılında İl, Bölgesel ve Ulusal yarışmalara katılım sağlayıp tecrübe ve deneyim kazanıp İlimizi temsil edecek kabiliyete ulaşması, projenin 3. Ayağı 2020 yılında Sinop Taekwondosunu Türkiye’de, Türk Taekwondosunu Dünyada temsil edecek şekilde katkı sağlamak olacaktır. Taekwondo sporunun yaygınlaştırılması, Boyabat sporuna ve ülke sporuna katma değer sağlanması için çabaladığımız bu yolda özverili çalışmalarından dolayı kurum antrenörümüz Barış Tosun’a müteşekkirim. Sınavda başarı gösteren sporcularımızı tebrik eder, destek veren tüm velilerimize teşekkür ederim."

Erdem, taekwondo sporunun uluslararası arenada en başarılı olunan spor branşlarından  biri olduğunu vurgulayarak "Taekwondo disiplin, sevgi ve saygı temelinde güzel ahlakı teşvik eden ve futboldan sonra en çok sevilen spor branşı olması sebebiyle taekwondoya ilgi her geçen gün artıyor. Taekwondo çalışmaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde Boyabat Spor Salonunda haftada 3 gün  devam etmekte olup, 6-15 yaş arası her vatandaşımız kurslardan ücretsiz faydalanabilmektedir." dedi.

Sınav komisyonu ve değerlendirme üyeleri olarak, Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan,  Taekwondo İl Tremsilcisi ve Milli takım Antrenörü Şaban Değermenci, Boyabat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Cihan Tosunoğlu, Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı  Murat Usta, İl Hakem Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr Fatih Şahin, İl Hakemi Ufuk Reşit Öztürk, Durağan Taekwondo Antrenörü Osman Yıldırım ve Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun görev aldılar.

Haber : Mahmut Coşkun
 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115