Boyabat'ta uçurtma şenliği yapıldı 

Boyabat'ta uçurtma şenliği yapıldı 

Boyabat ilçesinde geleneksel 3. Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.

Boyabat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yerel projeler kapsamında Dumlupınar İlkokulu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uçurtma Şenliği ilçedeki Daylı Stadı'ında gerçekleştirildi.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin öğretmenleri gözetiminde kendi tasarladıkları ve yaptıkları uçurtmaları uçuran 43 öğrenci dereceye girebilmek için mücadele etti.

Velilerin de çocukları kadar heyecan yaşadığı yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenci Çağan Yüksel, Hüma Osmanoğlu ve Şadan Eymen Balkanoğlu'na İlçeMilli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu ve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nusrettin Göl tarafından ödül olarak 1000 - 750 ve 500 lira verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan 20 öğrenciye de çekilişle sürpriz hediyeler verildi.

Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Başyiğit, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkür edip, çocukların günlük yaşantılarında kullandıkları malzemelerin ve bu malzemelerin nitelikleri hakkındaki merakları, öğrenme isteklerini geliştirerek okuldaki derslerini de pozitif yönde etkileyecektir. Bu günkü uçurtma şenliğindeki heyecan ve mutluluğu da hayat boyu unutmayacağı bir anı olarak kalacaktır, dedi.

Program hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023, 21:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zafer CAN
Zafer CAN - 12 ay Önce

Güzel yapmışlar ama dengeyi sagliyamamislar geçen sene köyde ben uçurdum bulutların arasındaydı

SIRADAKİ HABER

banner115