Boyabat'ta Sportif  Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Uygulaması

Boyabat'ta Sportif  Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Uygulaması

Boyabat'ta Sportif  Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Uygulaması

Boyabat'ta Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Uygulamalarında seçilen sporcuları branşa yönlendirmek amacıyla veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Boyabat'ta Sportif Yetenek Taraması ve Spora yönlendirme uygulamalarında seçilen sporcular antrenörler ve spor uzmanları tarafından özel ölçüm aletleri,sportif testler ile birlikte yetenekleri keşfediliyor.Uygulamalar sonrasında seçilen sporcular uygun branşlara yönlendiriyor.

Boyabat Gençlik ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamada konuya ilişkin '' Bu çalışmalara zaman zaman aileleri de davet etmekteyiz. Her eğitim öğretim yılı başında ailelere çocuklarının başarılı olduğu spor dalları ve yetenekleri hakkında bilgi verilmektedir.  Bu çalışmalar sonucu Türkiye de yaklaşık 12 bin civarı yetenekli sporcunun keşfedilmiş ilçemizde de bu kapsamda 15 yetenekli sporcu bulunmaktadır. Hedef bu sporcularımızın spor kurumlarımızda, bakanlığımız spor eğitim kamplarında ve nihayetinde milli takımımızda eğitim görmeleri ve görev almalarıdır. Aslında bir anlamda spora yapılan bu güzel yatırımla dünya da ve olimpiyatlarda başarı çıtasını yükseltecek gençlerin keşfedilmesi, eğitilmesi ve öne çıkarılmasıdır.''  ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115