Boyabat'ta Spor Kulübü Öğrencilerinden "İş Hayatında Sağlıklı Yaşam" Çalışması

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu spor kulübü öğretmen ve öğrencileri resmi kurum ve özel iş yerlerini ziyaret ederek çalışanların beden sağlığı hakkında bilgilendirme ve egzersiz çalışmaları yaptırıyorlar.

Boyabat'ta Spor Kulübü Öğrencilerinden "İş Hayatında Sağlıklı Yaşam" Çalışması

Boyabat'ta Spor Kulübü Öğrencilerinden  "İş Hayatında Sağlıklı Yaşam" Çalışması 

Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu spor kulübü öğretmen ve öğrencileri "İş Hayatında Sağlıklı Yaşam" konusunda, resmi kurum ve özel iş yerlerini ziyaret ederek çalışanları beden sağlığı hakkında bilgilendirip egzersiz çalışmaları yaptırdılar.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, Beden Eğitimi Öğretmeni Tuğba Kevser Başyurt ve spor kulübü öğrencileri ilçedeki resmi kurum ve özel işyerlerini ziyaret ederek ofis çalışanlarında sıkça görülen iskelet ve kas sistemi sorun ve hastalıkları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Spor kulübü öğretmen ve öğrencileri bilgilendirme sonrasında da masa başında yapılması gereken egzersizleri gösterip çalışanlarında aynı egzersizleri tekrarlamasını sağladılar.

Okul Müdürü Halil Gündoğdu, çalışanlara hitaben yaptığı açıklamada "Ofis çalışmalarında en sık görülen kas iskelet sistemi sorunları; kas zorlanmaları, tendinit adı verilen tendon iltihaplanmaları, karpal tünel veye ulnar tünel sendromu adı verilen sinir sıkışmaları, bel ve boyun fıtıkları ve kireçlenmeleridir.

Ayrıca kas iskelet sistemi hastalıkları yanı sıra göz sorunları, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve psikolojik proplemler de ofis çalışanlarında başlıca sorunlardır."

Masa başı çalışanlarının öncelikle ihmal etmemesi gereken şeylerden birinin düzenli egzersiz yapılması olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Çalışma koşullarında bu zor gibi gözükse de aslında günlük rutininizde ufak tefek değişikliklerle daha hareketli bir yaşantıya sahip olabilirsiniz. Mesela işe servis ya da toplu taşıma araçlarıyla gidip geliyorsanız, her gün araçtan birkaç durak önce inerek, yürümek sizin için iyi bir egzersiz olacaktır." dedi.

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115