Boyabat'ta "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim" programı düzenlendi

Boyabat'ta "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim" programı düzenlendi

Boyabat'ta "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim" programı düzenlendi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Sinop'un Boyabat ilçesinde "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Programı" düzenlendi.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda iki seans olarak düzenlenen programda toplam 980 ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, spor kültürü ve olimpik spor dallarıyla ilgili eğitim verildi.

Programda TMOK Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projeler Koordinatörü Sibel Yazgan Tel, öğrencilere yönelik sunumunda spor dallarında başarıya ulaşmanın azimli olmak, vazgeçmemek, pes etmemek, adil, dürüst ve saygılı olmanın olmaktan geçtiğini söyledi.

Sibel Yazgan Tel, Boyabat Sesi muhabirine spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için çocukların erken yaşlarda spor ile tanıştırılması gerekir, diyerek, "Çocuklara gelecek planları için ilham verdik. Sporun eğlenceli ve yararlı bir aktivite olduğunu anlattık.Spor yapmaya teşvik ettik. Olimpizmin ne olduğunu anlattık.Çevre bilincini geliştirdik. fair play anlattık.

17 Şubat 2006'dan bu yana 60'tan fazla şehir, 5 binden fazla ilköğretim okulu ziyaret ettiklerini söyleyen Tel, "Devlet ve özel ilk ve orta okullarında 4. ve 5 sınıfı 2,5 milyonu aşkın öğrenciye ulaştık. Öğrencilerin doğrudan etki alanında bulunan aile, öğretmen ve arkadaşlarıyla birlikte 5 milyo kişiye erişim sağlanmıştır.

Olimpizm bir yaşam felsefesidir diyen Tel, "Olimpizm bedene, iradeye ve zihne özgü nitelikleri yücelterek dengeli bir biçimde bütünleşmeyi esas alır. Olimpik düşüncenin temel ilkelerinden birisi de, ulusal ve evrensel barışın korunması ve sürdürülmesi için gençliğin; ayırım gözetilmeden birbirini anlama, dostluk, dayanışma ve sporda erdemlilik (fair play) olgusu içinde spor aracılığıyla eğitilmesidir.

Olimpik düşüncenin yaygınlaştırılması bir eğitim ve kültür olayıdır. Günümüzde spor kültürü, insanın gelişim ve çağdaşlaşmasının bir göstergesi olarak görülmektedir. Böyle bir değişimin ancak düzenli ve planlı bir eğitim stratejisi ile gerçekleşebileceği de açıktır. Okullarımızda yapılan araştırmalar çocuklarımızın %97'sinin ülkemizde de Olimpiyat Oyunları düzenlenmesini istediğini ortaya çıkarmıştır. Bu da çocuklarımızın spor kültürü ve olimpik eğitimi benimsediklerinin bir göstergesidir." ifadelerinde bulundu.

Program, olimpiyat tarihi ile ilgili belgesel film izletimi ve tüm öğrencilere Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim programı katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.

Programa Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Halil Emre Kaya, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115