Boyabat'ta 100. Yıl Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü yapıldı

Boyabat'ta 100. Yıl Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü yapıldı

Boyabat ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında "100. Yıl Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem ile kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yürüyüş için sabah saatlerinde Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde toplandılar. Buradan Hükümet Konağı önüne kadar yürüyen doğa yürüyüşçüleri Boyabat Belediyesi'nin temin ettiği minibüslere binerek ilçeye bağlı Salar köyüne geldiler.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Yılmaz, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 100. Yıl Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü'nde olmanın mutluluğunu yaşıyorum, diyerek, "İnşallah nice yüzyıllara hep birlikte erişeceğiz. Sizlerden rica ediyoruz bu coşkulu günümüze gölge düşürmemek için çöplerimizi doğaya atmayalım, topluca yürüyüp gruptan ayrılmayalım. Bu yürüyüşte bize her türlü desteği veren değerli belediye başkanımıza, gençlik spor ilçe müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yürüyüşümüz hayırlı ve sağlıklı olsun." diyerek yürüyüşü başlattı.

Doğa yürüyüşçüleri Salar köyündeki Kral Kaya Mezarı ziyareti ardından Salar köyü Çal mahallesi güzergahı üzerinden Kurusaray köyü piknik alanına gelerek yemek molası verdiler. Daha sonra Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı'na yürüyen grup burada incelemelerde bulunup hatıra fotoğrafları çekildiler.

Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediyesi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen yürüyüşçülere yol boyunca verilen molalarda Boyabat Belediyesi tarafından kumanya ve su dağıtıldı.

Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yürüyüşe katılarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması hazır bulundular.

Toplam 15 km yol kat eden yürüyüşçüler, Bazalt Kayalıkları'na gelen minibüslerle ilçe merkezine dönüş yaptılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2023, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115