Boyabat SARYEŞ futbol kulübü kuruldu

SARYEŞ BAŞKANI TEKİN SÖNMEZ, "HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK, VAZGEÇİLMEZİMİZ İYİ AHLAKLI GENÇLERİMİZDİR" DEDİ
Sinop’un Boyabat İlçesinde kurulan SARYEŞ Gençlik ve Spor Kulübü, Sinop Amatör Küme’ de Çeltikspor ile birlikte Boyabat’ı temsil edecek.

Boyabat SARıağaççayırı ve YEŞilyurt Köylerindeki genç futbolculardan oluşan Saryeş Gençlik ve Spor Kulübü dört yıllık hazırlık çalışmaları sonrasında resmi işlemlerini de tamamlayarak Sinop Amatör 1. Kümede Boyabat’ı temsil edecek. Boyabat Daylı stadında yapılan antrenmanlarla lige hazırlanan ekip ilk maçında Gerze Belediyespor’a konuk olacak.

Takımın kurucusu ve başkanı Tekin Sönmez, "Dört yıldır hazırlık çalışmalarında bulunduğumuz Saryeş'i son bir yılda resmileştirerek Sinop Amatör Küme’de vereceğimiz mücadeleyle şampiyonluğu göğüsleyerek BAL'ne çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Boyabat Sesi olarak Saryeş, futbol takımının Daylı Stadı'ndaki antremanlarını izledik. Başkan Tekin Sönmez, yönetim kurulu ve sporcularla konuştuk. Takım oyuncuları istekli, inançlı olup, şampiyonluk için mücadele vereceklerini söylediler.

Başkan Sönmez, amaçlarının amatör kümede şampiyon olmayı hedeflediklerini, oyuncularına güvendiğini söylerken "Bizim kulüp olarak şampiyonluğu hedeflediğimizden daha önemlisi gençlerimize sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzak duran, iyi ahlaklı gençler yetiştirmektir" dedi.

Sönmez, takımın olşmasıla ilgili yaptığı açıklamada "17 yaşımdan beri bu hayalim vardı. Birinci amacım gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasıydı. Gençlerin hayat kalitelerinin spor yaparak daha iyi olacağına inanıyorum. Spor insanları gençleştirir, dinçleştirir. İnsanların sporla daha ahlaklı, zeki ve çevik olacaklarına inanan insanlardanım. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Gençliğe önem vermezsek memleketimizin önünü açamayız.

Önümüzdeki hafta Sinopspor ve Tersanespor ile ilk hazırlık maçlarımızı yapacağız. Takımın başarılı olacağına inanıyor ve güveniyorum. Gençlerimizdeki isteği yüreğimde hissetmeseydim burada olmazdım. Ben varımı yoğumu bu gençlere harcıyorum. Bizi zayıf halka olarak görenlerin yanıldıklarını göstereceğiz.

Bir ay sonra resmi müsabakaların başlayacağını söyleyen başkan Sönmez, "Bu yılki hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek, kesin şampiyonuz demiyorum, ama futbolcularıma inancım sonsuz. Burada şunu da ifade edeyim, takımımız sadece Sarıağaççayı ve Yeşilyurt köyleri gençlerinden değil tüm Boyabat gençliğine açığız, şu anda köyümüz dışından da futbolcularımız var. Spora gönül veren gençlerimize kapımız sonuna kadar açıktır." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138