Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusundan Altın Madalya

Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusundan Altın Madalya

Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusundan Altın Madalya

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasında Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımından Gülsena Karakuyulu 18 yaş üstü bayanlar Free Style kategorisinde altın madalya kazanarak Portekiz Seixal şehrinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonası Ankara Mamak’ta bulunan Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen 28 ve 1 Kasım’a kadar sürecek şampiyonada 204 kulüpten, 1200 civarında sporcu mücadele ediyor. Şampiyonanın 3. Gününde çekişmeli geçen müsabakalarda Sinop Taekwondo Takımı 1 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

18 yaş üstü bayanlar Free Style kategorisinde Altın madalya kazanan Dünya İkincisi ve Avrupa Şampiyonu Milli sporcumuz Gülsena Karakuyulu 19-21 Kasım 2021 tarihinde Portekiz Seixal şehrinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.

28 Ekim 2021 tarihinde başlayan ve 1 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek olan şampiyonada;

Boyabat Gençlik Kulübü, Kuzey Yıldızı Gençlik ve Spor Kulübü, Saraydüzü Gençlik ve Spor Kulübü, 15 Eylül Gençlik ve Spor Kulübü ve Gerze Ata Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından oluşan Sinop Taekwondo Takımımızda ;

Güsena Karakuyulu 18 yaş üstü Freestyle kategorisinde şampiyon olarak Altın madalya, aynı kategoride mücadele eden Nazlıcan Etce 3.cü,

18 yaş üstü Freestyle pair kategorisinde Ömer Doğukan Öztürk ve Güslena Karakuyulu 2.ci,

18 yaş üstü Freestyle mix takımlarda Ömer Doğukan Öztürk, Nevriye Erkaya, Nazlıcan Etce, Senanur Kızıl ve Fatih Murgan Mengi 3. olarak yarışmaların 3. gününde toplamda 9 madalya kazanarak kürsüde Sinop ilini temsil ettiler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2021, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115