Yılmaz Şanlan'dan basın açıklaması

Yılmaz Şanlan'dan basın açıklaması

Yılmaz Şanlan'dan Sinop Devlet Hastanesi isyanı

Sinop Devlet hastanesinde yaşanan sorunlara isyan eden İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan açıklama yaptı.
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili sorunları dile getiren İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan önemli iddilarda bulundu. Yılmaz Şanlan yaptığı açıklamada '' Hastane ile ilgili çeşitli konularda defalarca yazı yazdık, problemleri dile getirdik. Lakin hiç bir düzelme, hiç bir çözüm ne yazık ki olmadı. Buradan hemşehrilerimiz adına tekrar uyarıyorum, hem hastane yöneticilerini hem de oraya onları müdür başhekim atayanları Sn. Nazım Maviş Bey, Sn. Uğur Giresun Bey hastanedeki rezillikleri hiç mi duymuyorsunuz ? Vatandaş feryat ediyor, insanlar mağdur oluyor. Sizin kulağınıza gelmiyor mu ? Yoksa siz mi bu duruma müsade ediyorsunuz, göz mü yumuyorsunuz ?  Hastanede kimin eli kimin cebinde belli değil. Hastaneyi başhekim ve müdürler mi yönetiyor, yoksa sendika temsilciniz Ramazan Açıkgöz ve partiden giden şirket elemanlarımı yönetiyor ? Her taşın altından bu beyefendi çıkıyor. 
Bütün sorunların odak noktasında Ramazan Bey var, bu durumun sebebi nedir ? Bu adamın özelliği ne ki bütün sağlıkçıları ve hastane personelini arkasında saf tutturmaya çalışıyorsunuz. Hastane imamı olarak mı atadınız kendisini ? Bu kadar tölarans bu kadar serbestlik neyin nesi bu arkadaş devlet memuru değil mi, yoksa hastane Ramazan Açıkgöz beyin çiftliğimi, şahsi şirketi mi? 

Sinop Devlet hastanesinde insanların can güvenliği yoktur  3 yıllık yeni bina olmasına rağmen, geçenlerde asansör düştü içinde bir beyefendi yaralandı. Akabinde bir hanımefendinin üzerine asansör çevresindeki mermerler düştü şans eseri ve hanımefendinin refleksi ile ufak tefek yaralanmalar ile atlatıldı. Daha önce pis su giderleri patladı hastaneyi pislik bastı. Kronik hale gelen asansör arızaları zaten dillere destan. Birde eski hastene giriş yolu üzerinde istinat duvarının yatmasından dolayı yol ortasına güçlendirme amaçlı diktiğiniz ucube görünümlü  destek koluda hastanenin nazarlığı sanki. 
İnsanlar kullanışsız olan dar merdivenlerde nefes nefese kalmakta. Bu şekilde imalat hataları ile dolu bir binayı, kim teslim aldı ?  Neyin karşılığında göz yumuldu. Devleti zarara uğratan bu sorumlular hakkında ne zaman soruşturma açılacak.

Ayrıca hemşehrilerimiz randevu alamadığı için acil serviste yığılmalar oluyor. Acil doktorları yetiştiremiyor.

Sn. Uğur Giresun ve Sn. Nazım Maviş Beye sesleniyorum. Akçeli işler olunca mesela yurt satışı, mesela ada otelin polis gücü derneği adı altında teşkilat mensuplarınıza peşkeş çekilmesi gibi işler olunca kimsenin haberi olmadan koştura koştura çözüyorsunuz. İnsanların sağlığı söz konusu, hiç mi umrunuzda değil ?
Ramazan Bey ve Esra Hanım hastaneyi yönetecekse oraya ne diye müdür başhekim atıyorsunuz. Onlar şirket elemanları ile her işi hallediyor nasıl olsa. Doktorları tehdit de ediyorlar, parmakta sallıyorlar. Doktora, başhekime filan ne gerek varki. İşlerine gelene yol veriyorlar, işlerine geleni başhekim, müdür, başhemşire yapıyorlar. İşlerine gelmeyini  ise tehdit ediyorlar, mobing uyguluyorlar. 

Liyakate, işin ehli olmaya ne gerek varki. 

Hastane ve hastalarımız iki tane kendini bilmez sendikacının parmağında oyuncak oldu. 
Burdan sesleniyorum. Hastanede ki sorunlar çözülene kadar,  hemşehrilerimiz hastaneden memnun ayrılana kadar, hastane de herkes işini layıkıyla yapana kadar,hastaneyi babalarının çiftliği gibi kullanan bu iki sendikacının ve avanelerininin aklı başına getirilene kadar her gün hastane ve sorumluları hakkında hem ulusal basın üzerinden hem de yerel basın üzerinden kamuoyunu bilgilendireceğim. İlimizin mülki amiri olan Sn. Valimize de sesleniyorum. Milletimiz mağdur. Sağlığı tehdit altında, devletin şevkatini, çözüm kabiliyetini ve kurumların liyakatle buluşmasını, yanlış yapan memurlarada yaptırım ve caydırıcı gücünü göstermesini de ısrarla görmek istediğimizi iletiyoruz. Umarım Sn. Uğur Giresun ve Sn. Nazım Maviş Bey de konuyla ilgilenir, hassasiyetimizi anlarlar '' ifadelerinde bulundu.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2022, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115