Sinop'taki ilaç vurgunu meclis gündemine girdi

Sinop'taki ilaç vurgunu meclis gündemine girdi

SİNOP’TAKİ İLAÇ VURGUNU MECLİS GÜNDEMİNE GİRDİ?

CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz  ülke gündemine düşen ve Sinop’ta da gündem yaratan ilaç yolsuzluğunu meclis gündemine taşıdı. Karadeniz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN tarafından yanıtlanmak üzere verilen soru önergesinde Sinop’un Durağan ilçesinde 3 eczanenin adının karıştığı iddia edilen ve   Ak Parti Durağan ilçe başkanı Hasan Yıldırım’ın eczanesinin isminin de bulunduğu ilaç yolsuzluğunda Türkiye de kaç eczanenin karıştığını sordu. Karadeniz yazılı soru önergesinde; “Ülkemizde özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın kendi rıza ve bilgileri dışında yazılan ilaçların bir kısmının yurtdışına bir kısmının da yasadışı örgütlere aktarıldığı haberleri ulusal ve yerel basında çokça yer almıştır. Büyük gündem yaratan bu yolsuzluğun Sinop'un Durağan  ilçesinde 3 eczanede yapıldığı, bu eczanelerden birinin de AK Parti ilçe ' Başkana ait olduğu haberleri basına yansımıştır. Bakanlığınız tarafından illere müfettiş gönderildiği ve geçmişe dönük yapılan incelemelerde SGK'nın milyarlarca lira zarara uğratıldığının tespit edildiği kamuoyunda yer almıştır” ifadelerine yer verdi. 

Karadeniz SGK’nın zararına da sorduğu önergesinde; “

1-Kamuoyuna yansıyan ilaç vurgununda Türkiye genelinde kaç eczane bu olaya karışmıştır?

2-Sinop ilinde bu olaya karışan eczane var mıdır? Varsa kaç eczane bu olaya karışmıştır?

3- Sinop ilinde kaç vatandaşın üzerinden rızası ve bilgisi olmadan ilaç yazılmış, bu vatandaşlarımızın' kaçı şikayetçi olmuş ve kaçının ifadesi alınmıştır?

4-ismi geçen eczanelere Bakanlığınızın bir yaptırımı olmuş veya olacak mıdır?

5-SGK'nın söz konusu ilaç vurgununda zararı tespit edilebilmiş midir? Edildi ise SGK'nın zararı ne kadar tespit edilmiştir?

6-SGK'nın uğradığı zararın tahsili adı geçen eczanelerden yapılacak mıdır?

7-Söz konusu ilaç vurgunu ile ilgili olarak adli süreç başlatılmış mıdır?

 Sorularına cevap istedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2022, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138