Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Keleş, Chp aday adaylığını açıkladı

Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Keleş, Chp aday adaylığını açıkladı

Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Keleş, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 28. dönem milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa ederek aday adaylık başvurusunu yaptı.

CHP’de geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan aday adaylığı sürecinde Sinop’tan ilk başvuru Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Keleş’ten geldi. Keleş, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını duyurdu. Partililerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Dr. Hakan Keleş, Sinop'a layık olduğu şekilde hizmet etmek için Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekilliği aday adayı olduğunu söyledi.

Keleş; “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde ülkemize ve Sinop'a layık olduğu şekilde hizmet etmek için Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum. 

Ülkemizin AK Parti iktidarı yönetimindeki son 20 yılı aşkın geçmişine göz attığımızda akıllarımızda toplumca bizleri sevindiren, mutlu eden, geleceğe umutla bakmamıza sebep olabilecek hiçbir şeyin olmadığı şüphe götürmez bir gerçektir. Ülkemiz son yirmi yılda Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gelmesini beklediğimiz noktaya ulaşmak bir yana, AK Parti yönetimi tarafından; ekonomi, eğitim, sağlık sistemi, tarım ve hayvancılık, adalet, kişisel özgürlükler gibi ana konular başta olmak üzere pek çok alanda yönetimi devraldığı noktadan çok daha geriye götürülmüştür. 

AK Parti iktidarı süresince aklımızda kalanlar ise; rüşvet, yolsuzluk, işsizlik, geçim sıkıntısı, kumpaslar, yandaşlar, liyakatsizlik, adaletsizlik, adam kayırma, darbe girişimi, cemaatler ve cemaatlerin kucağına teslim edilmeye çalışılan gençlerimiz, yurdun çeşitli şehirlerinde patlayan bombalar, yanlış ve tutarsız dış politikalar nedeniyle verilen şehitler, mülteci sorunu, özgürlüklerin kısıtlanması, artan kadın cinayetleri, cinayet gibi iş kazaları, ekonomik kriz, temel hak ve özgürlüklerde kısıtlamalar olmuştur. Tüm bunları eleştirenler ise en üst perdeden azarlanmış, hakarete uğramış hatta tekmelenerek Silivri'nin soğuğu ile tehdit edilmiştir” dedi.

ÜLKEMİZİN KİFAYETLİ İDARECİLERE İHTİYACI VARDIR

Ülkemizin sahip olduğu bu güç ve kudretin ve ülke kaynaklarının yıllardır yanlış eller tarafından idare edildiğini ifade eden Dr. Hakan Keleş, Türkiye’nin bir an evvel kifayetli idarecilere teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Keleş; “Yakın zamanda yaşadığımız depremler neticesinde yöneticilerin liyakatsizliği ve yetersiz oldukları gün yüzüne çıkmış, kontrolsüzlük, plansızlık, hazırlıksızlık gibi unsurlar nedeniyle vatandaş sahipsiz kalarak kaderiyle baş başa bırakılmış; depremzede vatandaşların imdadına yine ekonomik zorluklarla baş etmeye çalışan halk koşmuştur. Ne var ki ne Silivri'nin ne de başka bir coğrafi yerin soğuğu, yöneticilerin yetersizlikleri yüzünden devletin gücünü doğru şekilde kullanamamaları sonucu kardeşinin, anne-babasının cansız bedeni üzerinde günlerce kurtarılmayı bekleyen bir çocuğun hissettiği soğuktan daha soğuk olamaz. 

Nihayetinde son yaşadığımız felaketler; gücü ve kudretinden şüphe etmediğimiz Devletimizin sahip olduğu bu güç ve kudretinin ve ülke kaynaklarının yıllardır yanlış eller tarafından idare edildiğini açıkça ortaya koymuştur. Bu yanlış ve kifayetsiz kadrolar ellerindeki büyük gücü sadece kendilerinin ve etraflarındaki belli bir çevrenin şahsi menfaatleri için kullanmışlar, bu arada halkımız maalesef fakirliğe mahkum edilmiştir. Devletin, ülke kaynaklarını olması gerektiği gibi halka adil ve eşit dağıtarak halkın nefes almasını sağlayacak kifayetli idarecilere acilen ihtiyacı bulunmaktadır” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİN 7/24 ULAŞABİLECEKLERİ BİR VEKİL OLMA ARZUSU VE AZMİ İÇERİSİNDEYİM

Hekimliği süresince olduğu gibi vekilliği süresince de vatandaşların yanında olacağına vurgu yapan Dr. Hakan Keleş, herkesin 7/24 ulaşabileceği bir vekil olma arzusu ve gayreti içerisinde olduğunu belirtti. Keleş; “Halkımızın şu an içerisinde bulunduğu bu kötü gidişattan bir an önce kurtarılarak çocuklarımızın gelecekte özgür, mutlu, gelecek kaygısı olmadan yaşayacağı, her daim adaletin egemen olacağı bilime dayalı eğitim almış olarak refah içerisinde yaşayabileceği aydınlık bir Türkiye ortamının inşa edilebilmesi için 14 Mayıs 2023 tarihinde Millet ittifakı tarafından devralınacak olan yönetim kadrosunda görev almak şahsım adına gurur vesilesi olacaktır. 

Bu bağlamda; ülkem, Sinop ve Sinopluların; başta meclis kürsüsünde olmak üzere tüm sorunlarını dile getirerek çözüm yollan bulmak, hekimlik hizmetim süresince yaptığım gibi ilgilenilmedik tek bir köy dahi bırakmadan işçisinden memuruna, çiftçisinden sanayicisine, işsizinden esnafına, kısacası tüm hemşehrilerimin 7/24 ulaşabilecekleri ve dertlerine derman olabilecek aktif bir vekilleri olma arzusu ve azmi içerisindeyim. 

Rahmetli babamın sağlığında bana ve kardeşlerime İstiklal Savaşı gazisi dedemin kurtuluş savaşında Sakarya'dan İzmir'e Atatürk'ün arkasında yürümesi üzerinden sürekli aşıladığı üzere, ben de 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedef ile halkımızı hak ettiği mutlu ve refah düzeyi yüksek yaşam seviyesine ulaştırmak için tüm gayretimle çalışacağım. 

Biliyorum ki; zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş de olsa, hatta bütün bu koşullardan daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde de bulunsa; Millet, fakirlik içinde harap ve hitap düşmüş de olsa vazifemiz, Türk istiklal ve cumhuriyetini korumak ve kurtarmak olacaktır. 

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Keleş’in açıklamalarının ardından söz alan CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Dr. Hakan Keleş’i tebrik ederek başarılar diledi. Yüksel; “Şuan burada olan bu coşku ile ve artarak devam edecek coşku ile hep birlikte 13. Cumhurbaşkanımızı ve millet ittifakının iktidarını sağlayacağız. Bu coşkuyu seçim sürecinde de kaybetmeden seçimlere aktarmayı umuyorum. Tüm partililerimize katılımları için bir kez daha teşekkür ediyor, Sayın Keleş’e seçim sürecinde başarılar diliyorum” dedi.

Basın açıklaması sonrasında CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Keleş tebrikleri kabul etti.

HAKAN KELEŞ KİMDİR?

Doktor Hakan Keleş, 1969 yılında babasının görevi nedeniyle bulunduğu Nevşehir'in Avanos ilçesinde, Ayancıklı ev hanımı bir anne ile Erfelekli polis memuru bir babanın beş çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimimi babasının tayini nedeniyle bulunduğu Zonguldak’ta tamamladı. Yükseköğrenimini yapmak için 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1993 yılında mezun oldu. 

Mecburi hizmetini, 1993-1994 yılları arasında Amasya Taşova İlçe Devlet Hastanesi’nde yaptı. İlk kez 1994 yılında tayin olduğu Sinop’a, Hakkâri Yüksekova’daki askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1996 yılında geri döndü. 

Sinop'ta sağlık ocağı hekimliği, Sinop Devlet Hastanesi diyaliz hekimliği, acil hekimliği ve aile hekimliği gibi sağlık hizmetlerinin değişik basamaklarında görev yaptı. Kamuda yürüttüğü hekimlik hizmetinin yanında gönüllü olarak Sinopspor ve Tersanespor kulüp doktorluklarını yaptı. 2000- 2006 yılları arasında Sinop Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin hekimliğini yaptı. Amasya Tabip Odası ile başlayan meslek örgütü üyeliğinde 30 yılını doldurdu. 2000- 2005 yılları arasında Samsun-Sinop Tabip Odası il temsilciliği görevini yaptı. Kurucu üyelerinden olduğu Sinop Tabip Odasının 2022 yılı genel kurul seçiminde başkan olarak seçildi. 

Ayrıca 25 yıldır üyesi olduğu Sinop Sağlık Emekçileri Sendikası'nın kurucuları arasındadır. Sinop’taki ilk iş sağlığı ve güvenliği firmasının ortağı olmakla beraber aktif olarak Sinop Organize Sanayi Bölgesi ve Gerze ilçesinde faaliyet gösteren fabrikalarda işyeri hekimliği yapmaktadır. 2007 yılında aile hekimi olarak atandığı ve 15 yıl görev yaptığı Erfelek'te, 15 ayrı köyün aile hekimliğini yapmış olup Türkiye'de kayıtlı nüfusunun tamamı köylerden oluşan ilk aile hekimidir. 

Sinop Merkez’de aile hekimi olarak hizmet etmekteyken 15.03.2023 tarihinde bu görevinden ve Sinop Tabip Odası Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığını ilan eden Dr. Hakan Keleş, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinden Emel Aydın Keleş ile evli ve Ada ile Kuzey isminde 2 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138