Sinop heyetinin Ankara mesaisi

Sinop heyetinin Ankara mesaisi

SİNOP HEYETİNİN ANKARA MESAİSİ

 AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu’ndan oluşan heyet 18 Ağustos 2020 Salı günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

 
AK Parti Milletvekili Nazım Maviş Ankara ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Maviş, heyetin ilk görüşmesini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la gerçekleştirdiklerini belirterek görüşmede Sinop ticaret ve ihracatının geliştirilmesine yönelik talepler ile gümrük işlemlerinin daha da kolaylaştırılması için atılması gereken adımların değerlendirildiğini ve ziyaretin verimli geçtiğini ifade etti. 

İkinci olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini ve görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, Milli Emlak Genel Müdürü, Toki Başkan Yardımcısı, Mekansal Planlama Genel Müdürünün de yer aldığını ifade eden Maviş  ;Toplantıda Sinop Meydan Projesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini, esnafların taleplerinin iletildiğini, merkez ve ilçelerde yapılması planlanan Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathanelerinin yanı sıra belediyelerin talep ve ihtiyaçlarının gündeme geldiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Sinop Meydan projesini yakından takip ettiğini, her aşamasına gerekli destekleri sağlayacağını belirten Nazım Maviş Sinop’ta turizm yollarının iyileştirilmesi için de özel idareye İller Bankası aracılığıyla 4 milyon hibe verilmesini talimatlandırdıklarının müjdesini verdi.

Heyet İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da il ve ilçelerin taleplerini iletti.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115