Milletvekili Altay, Sinoplu Gazetecileri ağırladı

Milletvekili Altay, Sinoplu Gazetecileri ağırladı

Milletvekili Altay, Sinoplu Gazetecileri ağırladı

Sinoplu Gazeteciler, makamında ziyaret ederek Sinop ve Türkiye gündemi üzerine röportaj gerçekleştirdiler 10 Mart 2022 Perşembe 17:18 215 0 A + A - Yazdır CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay’ ı TBMM’ deki makamında ziyaret eden Gazeteci Fatih Uysal (Gerze’ nin Sesi Gazetesi), Gazeteci Serhat Özşahin (Vitrin Haber), Gazeteci Ali Sezer (Boyabat Sesi Gazetesi), Gazeteci Mustafa Eker (Durağan Şehir Gazetesi), Altay’ la Sinop ve Türkiye gündemi üzerine röportaj gerçekleştirdiler.

Sinop’ a sözüm olsun

Sinop’ un en büyük sorunlarından birinin köy yolları olduğunu söyleyen CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, köy yollarının normal standartlarının çok altında olduğunu belirtti.

Altay, “Cenab-ı Allah Sinop’ a her şeyi bol bol vermiş. Turizm, doğal güzellik, tarım, deniz, göl her şey var. Siyaset yapmak istemem ama olmayan tek şey ilgisizlik. Devletin Sinop’ a olan cimri tutumu beni üzüyor. Ben 13 yıl Sinop Milletvekilliği yaptım; keşke 13 yıl Sinop’ ta muhalefet milletvekilliği yapacağıma 3 yıl iktidar milletvekilliği yapmak isterdim. Siyaset, biraz tuttuğunu koparma işidir, bazen iktidar olursunuz ama iktidar nimetlerine uzanamazsınız, kibarlık yaparsınız ya da sizi dilemezler. 20 yıl önce bir hayalim vardı, o zaman sanırım 490 civarında köy yolu vardı ve 390 köy yolu bugünün şartlarına uygun değildi, standartların çok altındaydı. Sinop’ un köy yolu sorununu çözüp siyaseti bırakacağım demiştim.  

Sinop’ un bu sorunu,  kangrendir. Merkezdekiler bu konuda belki rahat, bu konuda sıkıntı duymuyorlar ama Sinop’ ta köylerde yaşayan çokça vatandaşımızın böyle bir derdi var. Geç olsun da güç olmasın demişler, Millet İttifakı iktidarında benim

Sinop’ a yine sözüm olsun, köy yolu sorununu çözmeyi çok ama çok arzu ediyorum” diye konuştu.  

Sinop’ un zenginlikleri görülemiyor

“Sinop Türkiye turizminin merkezi olabilecek bir kapasiteye sahip, Sinop’ un doğal güzellikleri, turizm potansiyeli, Türkiye’ de çok az vilayetimizde var. Turistler bazı yerlere deniz olduğu için, bazıları kayak yapmaya, bazıları damak lezzeti için, bazıları tarih görmeye gidiyor; işte bunların hepsi Sinop’ ta var. Bu zenginliği maalesef atıl bir vaziyette tutuyoruz, bunun üzüntüsünü yaşıyorum.” Sinop’ luların kafes balıkçılığı konusunda daha duyarlı olması lazım Sinop’ ta yaygınlaşan kafes balıkçılığına üzüldüğünü ve doğru bulmadığını kaydeden Altay, ekolojik ve jeolojik olarak da denizlerimize, denizdeki canlılara ve deniz suyuna zarar verdiğini, Sinopluları bu konuda duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi.

Altay, “balık kafesleri Sinop’ a yapılabilecek büyük bir kötülüktür, Sinop’ a, Sinop’ un denizine, balık ve tür çeşitliliğine zarar verecek bir iştir. Sinop’ luların bu konuda daha duyarlı olması lazım.   Bir başka mesele de,  yeniden gündeme gelen ve 28’ inde de mahkemesi olan Nükleer Santral meselesi. Sinop Milletvekili olduğum ilk zamanlardaki kuşku ve kaygımı şimdi de duyuyorum. Aradan 20 yıl geçti ve teknolojide büyük değişiklikler yapıldı ama bizim eski tip bir teknolojiyle, atık sorununu çözmede nükleer santral konusunda Sinop’ un seçilmiş olmasını, Sinop’ taki nüfus yoğunluğunun düşüklüğüne ve kuzeyde olması nedeniyle olası bir kazada etki alanını azaltmak olduğunu düşünüyorum dolayısıyla Sinop’ un bu yönüyle riske atıldığını üzülerek söylüyorum. ÇED raporu, bu tesisle ilgili olumsuz bir rapor yani tesisin kurulmasına uygun görüş belirtmeyen, bir sürü olumsuzluk barındıran bir rapor. Bunu kimse yerli enerji diye anlamasın, dışardan işlenmiş uranyum almaya mecbur olacağımız bir durum. Böyle olunca bizim kendi güneşimiz, akarsularımız, rüzgârımız varken elin yabancısı bizim topraklarımıza santral kuracak, ham maddeyi ülkesinden getirecek, burada imalatını yapacak bize çok pahalı bir şekilde satacak ve pisliğini biz çekeceğiz, atığı bizim sorunumuz olacak. Biz yapılan iyi şeyleri hep destekledik, bu şekliyle Nükleer Santrale karşıysak bu gelecek kuşaklara olan borcumuzun bir gereğidir ” ifadelerini kullandı. Sinop Meydan projesiyle ilgili olarak, “ben ilerde Sinop’ un önünün açık olduğunu düşünüyorum, kabul etmek lazım Sinop Meydan Projesini olumlu buluyorum. Sinop’ un önünü açacak, tarihi kale surlarını öne çıkaracak ve Türkiye’ de nüfusuna oranla en büyük meydana sahip bir il olacak. Sinop’ ta açılan meydanla ilgili tartışmayı biliyorum. Sinop’ luları denizle buluşturuyoruz ama bunun sonunda oraya yeniden bir bina yaparak kapatmayı asla doğru bulmam” dedi.

Hakkında yapılan Zeytinlik Arazisine Villa Yaptırdığı Haberlerine Cevap Verdi

Hakkında çıkan, İzmir'in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde mülkiyeti Sinoplu bir hemşehrisine ait tarım alanına villa yaptırdığı iddia edilen haberlere de yanıt veren Altay, “20 yıldır milletvekiliyim ama ne İzmir’ de ne de İstanbul’ da ne şurada ne burada bir yazlığım yok. O gazete ile ilgili de gerekli tekzipleri de yolladık dava da açıyoruz. Engin Altay partisinin de Sinop’ un da yüzünü yere düşürecek bir işin içinde olmadı, bundan sonra da olmayacak” diye konuştu. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138