Mehmet Ersoy Boyabat'ta terör gerçeği ile ilgili söyleşiye katıldı

Mehmet Ersoy Boyabat'ta terör gerçeği ile ilgili söyleşiye katıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Boyabat’ta ‘’Terör Gerçeği ve  Türkiye’’ söyleşi programına katıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Sinop’un Boyabat İlçesinde ‘’ Terör Gerçeği ve Türkiye’’ söyleşi programına katıldı.

Boyabat 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi’nde konuşan Ersoy; Geçmişten günümüze terörle mücadele süreçleri ve gelecekte mücadelenin kararlılıkta devam edeceğinden bahsetti. Pkk terör örgütüne vurdukları darbeyi vurgulayan Mehmet Ersoy Türkiye’de yalnızca 85 teröristin kaldığını ifade etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

‘’ Bugün burada Boyabatımızı bu güzel salonunu doldurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün burada Türkiye’nin terörle mücadelesi ve terörler imtihanını sizlere anlatmaya çalışacağım. Biz 40 yıldır terörle oturup terörle kalktık hayatımız böyle devam etti. Bugün seçim haline girdiğimizde aslında tam da konuşulması gereken husuların konuşulmayıp, bazı konuların hiç konuşulmuyor olunması bu işin içinde olan kardeşiniz olarak beni rahatsız etti ve bu görevi üstlendim. 37 yıllık ömrünü terörle mücadeleye ayırmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmayı bir vebal bildim.

Öncelikli olarak şuna bakmak gerekiyor. Dünyada terör nerelerde var savaş nerelerde var çatışma nerelerde var kardeş kanı nerelerde dökülüyor. Afganistan’dan Fas’a kadar bölgede ve Afrikada akıyor. Bu kanı akıtmak için bir fitne buluyorlar.

Bu çatışmalar Amerika’da olmuyor, avrupada olmuyor peki neden olmuyor ? Dünyanın doymak bilmeyen 5 büyüğü nereye çökmek istiyorsa nereyi sömürmek istiyorsa ya savaş oluyor ya terör oluyor. Bu 5 doymaz kendileri de savaşmıyorlar. Terör örgütü kuruyorlar silahlarını veriyorlar hükümetler bu çatışmayı bastıramayınca da onları özgürleştirmek diyerek ülkeye çöküyorlar.Bir çok fakir fukara ülkelere bu şekilde çöküyorlar.

Sistemi buna göre kurdular. Şimdi bu içinde bulunduğumuz coğrafyaya bir şekilde baktığımızda mazlum müslümanların coğrafyasında bizden başka ayakta kalabilmiş bizden başka bağımsız özgür kendi ayakları üzerinde kalabilen tek ülke bırakmamışlar. 40 yıldır mücadelesini verdiğimiz teröre bu gözle bakmamız gerekiyor.

Hedeflerinde kala kala sadece bir ülke var orasıda Türkiye. Suriye’de ortalığını karıştırdılar 150 yıllığına çöktüler, Irak’a çöktüler petrollerini kullanıyorlar. Bu coğrafya da sadece biz kaldık.Pkk terör örgütünün seksenli yıllarda adını duyduk. Adını duyduğumda kürtlerin özgürlüğü için çalışacağım diyordu. Kürt Özgürlük hareketi olarak bağımsız kürt devleti kuracağım diyordu. Aslında tam da bu noktada esas patronlarının istediği Büyük İsrail’i kuracaklardı.

Çözüm süreci bu şekilde başladı

Seksenli ve doksanlı yıllarda devlet gerilla tipi savaşçılarla nasıl mücadele edeceğini bilmiyordu. Böyle olunca pkk’nın eylemlerine karşı anında refleks gösterip cevap veremedik. Terör örgütü de bu boşluğu fırsat bilip kırsal alanlarda korkuyu saldı ve kendisine itaat edilmesini sağladı. Girdikleri her yerlerde korku saldılar vahşet uyguladılar. Şimdi o köylerde toplu mezarlar bulunuyor. Askerle konuşan kim varsa köylerde öldürdüler. Her geçen gün korkuyla daha da güçlendi.Zaman zaman ateşkesler oldu eylemler azaldı.

2000’ li yılların başına bu şekilde girdik. Pkk bu dönemde nefes alıyordu. Suriye’de bu kadar çok terörist varken içeride bu işi bitirmek mümkün değildi.

2010 yıllarına geldiğimizde dağlarımızda Pkk’nın 2000 tana teröristi vardı. Irak ve Suriye’de olanlar ayrı. Pkk’ dedi ki biz ölmekten ve öldürmekten yorulduk silahı bırakıp dönüş yapmak istiyoruz. Devlet’te dedi ki 30 yıldır bu mücadeleyi yapıyoruz bu konuyu bir konuşalım. Devlet dağlardaki teröristlerin mücadelesini bıraktırabilir miyiz çözüm süreci bu şekilde başladı.Chp ve Mhp bu duruma karşı çıktı. Bu dönemde Devlet Bey dedi ki terörle müzakere olmaz mücadele edeceksiniz dedi.

Dünyada bunu deneyen ülkeler olmuştur. Başarılı bir durum ortaya çıkan örnekler bulunmaktadır. Silahı da bırakmalarına vesile olacaksa bu fırsatı bunlara vereceğimizi söyledik. Bende o dönem  içişleri komisyon başkanıydım. O dönemde Devlet Bey ile Cumhurbaşkanımızın Tayyip Bey’in siyasi anlaşmazlıkları oldu.

Gelişen süreçte bunların amaçlarının farklı olduğunu anladık ve çözüm sürecini bitirdik. Devlet sert bir şekilde cevap verdi ve mücadele başladı. O gün bugündür de terör örgütlerini bitirdik.

2016 yılında yaşadığımız ihanet hem devlet olarak hem millet olarak kafamızı duvarlara vurdukça hepimizin kendine gelmemize sebep oldu. Aslında meselenin ne olduğunu o gece anladı. Fetö’nün de Pkk’nın da Daeş’in hepsinin tek bir patronu olduğunu tek bir düşmanı olduğunu onun da Türkiye olduğunu anladık.

Cumhur İttifakı böyle kuruldu

Böyle bir ortamda tehlikede olan vatanımız olduğu anlaşılan bir ortamda Sayın Devlet Bahçeli sağolsun o gece bildiri yayınlayarak hükümetimizin yanındayım dedi. Ertesi gün Cumhurbaşkanımıza  şöyle dedi vatanımıza göz diken içeride dışarıda birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir bayraktarı sizseniz ben sizin yanındayım. Ben bu ülkenin başkomutanı olarak tek hain kalmayana kadar sizinle birlikte savaşacağım dedi. Cumhur İttifakı böyle bir ortamda kuruldu.

Türkiye’de sadece 85 pkk terör örgütü üyesi kaldı

Bugüne kadar yaptığımız mücadelede terör örgütlerini büyük darbe vurduk. Türkiye’de şu ana kadar 85 terör örgütü üyesi kaldı onlarında yerini inlerini biliyoruz. Çevirdik kuşattık tepelerine ihalarımızı sihalarımızı indireceğiz. Ya teslim olurlar ya da bu yaz onların tamamını bitiririz. Hedefimiz 100. Yılımızı tamamladığımızda dağlarımızda terör örgütü üyesi bırakmayacağız.Böyle bir mücadeleyi nasıl başardık devam ettirmezsek ne olur. 

Savunma sanayisinde  yüzde 85 kendimiz üretiyoruz

Biz kendi silahlarımızı kendimiz üretiyoruz. Savunma sanayimizde şuan yüzde 85 kendimiz üretiyoruz. Artık kimseye ihtiyacımız kalmadı. Şimdi terör bölgesinde 24 saat gözetlemediğimiz bir alan kalmadı. İhalara dokunacağız söylemleri oradan gelmektedir. 

Bu kapsamda  geldiğimiz noktada bu memlekette ana muhalafet lideri ve cumhurbaşkanı adayının düzenlediği mitingde sloganlar atılıyor birileri de onları zafer işaretiyle selamlıyor. Bu milletin evlatlarına bu milletin şehitlerinin emanetlerine bu kadar saygısızlık yapılabilir mi ? Öcalan’a özgürlük, Selo’ya özgürlük kandile özgürlük ölenlerin ruhuna fatiha böyle bir dünya yok. Bu vatanı kimseye bir seçim için peşkeş çektirmeyiz. 

Türkiye’nin suanda yaptığı Amerikan işgaline karşı vatanımızı bağımsızlığımızı savunmaktır. ‘’

Program sonrasında Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ve  Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'a hediye takdim etti. Çekilen hatıra fotorğafı ile program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 11:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 13 ay Önce

Has partiden gelipte ak partiden 4 dönem aday olan ve mavişe vekillikte oy vermem.

SIRADAKİ HABER

banner115