Maviş '' Meydan projemizi bitirerek şehrimizin tarihiyle bütünleştireceğiz ''

Maviş '' Meydan projemizi bitirerek şehrimizin tarihiyle bütünleştireceğiz ''

ATATÜRK CADDESİNDEKİ CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI 

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Kent Meydanı Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, gün yüzüne çıkan tarihi surların ve Atatürk Caddesindeki 21 binada dış cephe iyileştirme çalışmalarının başladığını duyurdu. Maviş, çalışmaların tamamlanmasıyla Atatürk Caddesinin Sinop’um tarihi dokusuna uygun hale geleceğini belirtti. 

Sinop’ta TOKİ tarafından çalışmaları yürütülen Meydanı Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. Çalışma kapsamında Atatürk Caddesi, Uğur Mumcu Meydanı ve İskele Meydanı'nda şehrin tarihi dokusunu gölgeleyen yapılar yıkılırken, yapılan çevre düzenlemesi ve kazandırılan yeşil alanlarla Sinop’un tarihi güzelliği gün yüzüne çıktı. Vatandaşlara ise keyifli vakit geçirecekleri bir millet bahçesine kavuşmuş oldu. 

Meydan projesinin devamı olarak Atatürk Caddesindeki ‘sokak sağlıklaştırması’ çalışmalarının da başladığını ifade eden Maviş, Çalışmaların yaz sezonu içinde tamamlanacağını ifade etti. 

Maviş, “Tarihi saat kulemiz ve surlarımızın karşısında yer alan binaların cephe iyileştirme çalışmalarını da tamamlayarak, Meydan Projemizin yer aldığı Atatürk Caddemizi, şehrimizin kadim tarihi ile bütünleştireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115