Maviş KKTC’de

Maviş KKTC’de

Maviş KKTC’de

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulundu.

KKTC, tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptı. AK Parti, Yeni Azerbaycan Partisi ve KKTC Ulusal Birlik Partisi heyetleri 3 Devlet 1 Millet zirvesi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir araya geldi.

Zirveye AK Parti adına Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş katılırken, Azerbaycan heyetini ise İlham Aliyev’in genel başkanlığını yaptığı YeniAzerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budaqov temsil etti.

Türkiye ve Azerbaycan heyetleri ilk olarak Boğazkale Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Ardından KKTC Başbakanı Ünal Üstel ziyaret eden heyet, ülkeler arasındaki güçlü iş birliğini artırmaya yönelik çalışmaları değerlendirdi. Maviş’in yer aldığı AK Parti heyeti KKTC programı kapsamında, ülkedeki koalisyon ortakları Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’ni de ziyaret etti.

“3 DEVLET BİR MİLLETİZ”

AK Parti, KKTC Ulusal Birlik Partisi ve Yeni Azerbaycan Partisi heyetleri daha sonra Lefkoşa’da 3 Devlet Bir Millet Basın Toplantısı düzenlediler. Toplantıyı “3 Devlet Bir Milletiz” notuyla sosyal medya hesabından paylaşan Maviş,

“Dünyanın yeniden kurulduğu ve güç dengelerinin değiştiği günümüzde, bu birliktelik tarihi bir adımın başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.

CUMURBAŞKANI ERSİN TATAR’A ZİYARET

AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi heyetleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret ederek KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için atılacak adımları konuştular.

MARAŞ’A TARİHİ ZİYARET

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in yer aldığı heyetin son durağı 46 yıl kapalı kaldıktan sonra Türkiye’ni kararlı duruşuyla yeniden açılan Maraş bölgesi oldu. Heyet bölgede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115