Maviş '' Boyabat'ı kademe kademe tarihi kimliğine kavuşturacağız '' 

Maviş '' Boyabat'ı kademe kademe tarihi kimliğine kavuşturacağız '' 

Nazım Maviş '' Boyabat'ı kademe kademe tarihi kimliğine kavuşturacağız '' 

Sinop Milletvekili Nazım Maviş Boyabat'ta tarihi evlerin restorasyon çalışmaları ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2019 Yılında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Fizibilite Desteği Rapolarında asil listede yer alan Boyabat Tarihi Evlerinin Turizme kazandırılması için Boyabat Belediyesi ve KUZKA  arasında  sözleşme imzalanmıştı.  Daha sonra somut bir adım atılmayan proje için Sinop Milletvekili Nazım Maviş Boyabat Sesi Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.  Maviş  bakanlığın önceliği Orta Çarşı'ya verdiğini söyleyerek Boyabat'ı kademe kademe tarihi kimliğine kavuşturacaklarını vurguladı.

Milletvekili Nazım Maviş konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi ;

''Bu evlerin çoğu şahıs mülkiyetinde birinci olarak bu kişilerin rızası gerekiyor. Buralara Toki 'de Kültür Bakanlığı'da restorasyon için çok cazip krediler veriyor vatandaşlarımız bunlardan faydalanabilir. Diğer bir seçenekte kamu kurumlarımız bu binaları alarak restore ediyorlar işte Belediyemiz iki üç bina aldı, Ticaret Odası  o bölgede bir bina aldı, Ziraat Odası aldı restore etti ,Özel İdare bir bina aldı biz bunları teşvik ediyoruz.

Boyabat Çay Mahallesi dediğimiz kalenin dibinden Ekin Pazarı'na kadar çıkan Orta Çarşı'nın karşı tarafında bulunan mahalle en çok tescilli binamızın olduğu bölge. Orayla ilgili proje çalışmasını  belediye başkanımız başlattı. Biz orayı Ekin Pazarı , Kale ve Orta Çarşı ile entegre etmek için çalışacağız bu projemiz yürüyor .

Bu arada  Kültür ve Turizm Bakanlığımız önceliği Orta Çarşı ve Kaleye verdi. Biliyorsunuz Boyabat Orta Çarşımız  Beypazarı Çarşısı'ndan daha canlı bir çarşı. Gerçekten Beypazarı, Safranbolu, Göynük gibi yerlerden daha fazla sivil mimarı yapılarımız var. Şimdi Orta Çarşı birinci etap restorasyonu hızlandırıldı. İkinci etapta ihale edildikten sonra tamamını kapsayacak. Burayı bitirince Çay Mahallesi'ne geçmeyi planlıyoruz. Kademe kademe gidiyoruz Boyabat'ı tarihi kimliğine kavuşturacağız. ''

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2022, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
YARDIMCI HİZMETLİ
YARDIMCI HİZMETLİ - 2 yıl Önce

SAYIN VEKİLİM BİZ YARDIMCI HİZMETLİLERE NE ZAMAN GİH KADROSU MÜJDESİ VERECEKSİNİZ MÜBAŞİRLERDE OLDUĞU GİBİ. 155 BİN YHS Lİ BU MÜÜJDEYİ BEKLER.

y.hizmetli
y.hizmetli - 2 yıl Önce

YHS LİLER NE OLACAK SAYIN VEKİLİM.

SIRADAKİ HABER

banner115