Kemal Kılıçdaroğlu Boyabat’ta vatandaşlara seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Boyabat’ta 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Boyabat’ta vatandaşlara seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Milllet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte Sinop’un Boyabat İlçesinde 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında vatadandaşlarla buluştu.Hava yolu ile il merkezine gelen Kemal Kılıçdaroğlu saat 12:00’de Lala Köyü’nde Merkez İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Buradaki programı sonrasında Boyabat Çamlıca Mahallesi Panayır Yolu üzerinde mitinge katılan Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok sayıda Boyabatlı karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nun öncesinde sahneye çıkan Gültekin Uysal, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek "Nereden geldiğimizi biliyoruz. Bağımsızlığımızın arkasına karnı tok, sırtı pek insanları koymayı başarmışız. Zam tsunamisi altında vatandaşlarımız inim inim inliyor. Birileri soğanın cücüğü ile dalga geçiyor. Siz nereden geldiğinizi unuttunuz" diye konuştu.

Düzenlenen mitingde kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Hiçbir ayrım yapmadan halka çalışacaklarını ve 14 Mayıs seçimlerinin bir parti seçimi değil, Türkiye’nin geleceği için önemli bir karar olacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında ‘’Boyabatlılarla benim güzel bir sohbet yapmam lazım. Bugün burada güzel bir sohbet gerçekleştireceğim. Sevgili Boyabatlı kardeşlerim beşinci kez oldu Boyabat’a geldiğim. Benim kadar gelen ikinci bir genel başkan yoktur. Boyabat’a neden geliyorum çünkü burada oylarımız düşük. Kabahat Boyabatlılarda mı yoksa bizde mi tabi ki kabahat bizde. Bugüne kadar oturup konuşmadık, dertlerimizi anlatmadık, vatandaşın derdini dinlemedik oturduk Ankara’da laflar söyledik bize oy verin dedik. Vatandaş haklı gel buraya oturalım konuşalım diyor, o nedenle Boyabat’a beşinci kezdir geliyorum. Boyabatlılardan beşinci kez buraya gelen genel başkan olarak bir şey istiyorum kul hakkı yiyene oy vermeyin.

Ben buranın çeltiğini de biliyorum, o tarlalarda çalışanlarıda alın teri dökenleri de biliyorum, yeteri kadar kazanamadıklarını da biliyorum.Söz verdim bütün Türkiye’nin sorunlarını çözmeye ahdettim. Yaşlısı genci, engellisi kim olursa olsun bu topraklarda  yaşıyorsa bütün sorunlarını çözeceğim.

Boyabat’tan söylüyorum bütün Türkiye duysun bizim iki tane kırmızı çizgimiz var bir vatanımız iki bayrağımızdır.

Buraya gelirken çeltik ile ilgili sorunlar var dediler. Onlara mazotu gübreyi vereceğiz çiftçimiz rahat rahat üretecek.Bakın Buğday dışarıdan geliyor, çeltik dışarıdan geliyor, yulaf dışarıdan geliyor, canlı hayvan dışarıdan geliyor.Bu ülkenin böyle bereketli toprakları var biz neden üretmiyoruz. Çiftçiyi toprağa küstürdüler tamamını düzelteceğiz.

Boyabat’ta asbestli borular

Bu toprakların büyük bir sorunu daha var, buda kurulduğu tarihten itibaren asbestli borularla içme suyu geliyor. Yani kanser üreten borulardan vatandaşlar su içiyor. Değişmesi lazım göreceksiniz tamamını değiştireceğim.İnsan sağlığını her şeyin üzerinde tutuyoruz.

Boyabat çevre yolu ve huzur evini biz bitireceğiz

Takriben 10 yıldır Boyabat Çevre Yolunun yapımı için bekleniyormuş bunu da öğrendim söz veriyorum buda yapılacak.Huzur evinin temeli atılmış ancak bekliyormuş buradan söz veriyorum ve çağrıda bulunuyorum bu temeli bize devretsinler Huzur evini yapacağız ve Boyabatlılara armağan edeceğiz.Hepinize en içten sevgimi saygımı sunuyorum sağolun varolun saygıdeğer Boyabatlılar. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından  Boyabatlılara sahneden karanfil atan Kemal Kılıçdaroğlu Ordu mitingi için ilçeden ayrıldı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2023, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115