Engin Altay "Siz burada Millet İttifakı'nı Aşmış, Boyabat İttifakını Kurmuşsunuz" Dedi.

Engin Altay "Siz burada Millet İttifakı'nı Aşmış, Boyabat İttifakını Kurmuşsunuz" Dedi.

Engin Altay "Siz burada Millet İttifakı'nı Aşmış, Boyabat İttifakını Kurmuşsunuz" Dedi.

CHP Grup Başkan Vekili  Engin Altay "Boyabat Millet İttifakı" Seçim Bürosunu ziyaret ederek vatandaşlara gündemi değerlendiren konuşmada bulundu.

Engin Altay konuşmasına başlarken görüyorum ki burada sadece CHP'li İYİ Partili yok. Burada ülkücüsü, Ak Partilisi, Saadet Partilisi de var. Siz Boyabat'ta Millet İttifakını aşmış Boyabat İttifakını kurmuşsunuz, dedi.

Altay, Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle adeta Türkiye'yi neredeyse savaş alanına çevirdiğini iddia ederek, "Liderlerin birine darağacını gösterdi, birine cezaevini gösterdi. İnsanların inançlarını, mezheplerini sorgulayan, Ak Parti dışındaki herkesi ya terörist, ya din düşmanı gösteren bir lider dünyaya ve Türkiye'ye ilk kez geldi.
 

Boyabat'ımızın Ak Patiye ve Tayyip Erdoğan'a yıllardır çok büyük destek verdiği bir gerçek. Ancak Tayyip Bey'in aklı köreldi; hırsı, kibri ve öfkesi ön plana çıktı. Aklının yerini hırs aldı, kibir aldı; güç zehirlenmesi ve şımarıklığı aldı.

Göreceksiniz ki Ak Partililerden de Tayyip Bey'in bu hırsına bir ayar vermek için Hasan Bey'e oy gelecek. Artık işin tadını kaçırdınız, dur artık diyerek Pazar günü hükümetin kulağını çekmenin zamanı geldi. Vatandaşın artık, mutfakta yangın varken, bir de milleti birbirine kırdırma demesi lazım Pazar günü.

Yerel seçimlerin iktidara bir karne verme zamanı olduğunu dile getiren Altay "Sizin yetki verdiğiniz hükümet, dokuz aydır ne yaptı ? Sizin gözünüzün içine baka baka milletin huzurunu refahını arttırmak için şunu yaptık, bunu yaptık diyebiliyor mu, diyemiyor. Ekonomiden bahsediyor mu bahsetmiyor. Zamlardan bahsediyor mu, bahsetmiyor. Millet darda, memleket zorda . Bunlardan bahsetmeyen hükümet ne diyor, chp, iyi parti terörist, ezan düşmanı. Bunları da bitirdi şimdi de Haçlılar geliyor diyor. Mustafa Kemal ve bu aziz millet Haçlılara yüz yıl önce bükemedikleri bileği öptürdü. Bu millet böyle büyük bir millet. Artık yan gözle bile bakamazlar.

Ülkede dört gençten birinin işsiz olmasının durumun kötü olduğunu gösterdiğini işaret eden Altay "İşsiz insan sudan çıkmış balık gibidir. Boyabat'taki 30 tuğla fabrikasının 25 tanesi kapanmışsa bunun hesabını da birisinin sorması lazım. Bunu yapan kim, ekonomik şartları bu hale getiren kim, Tayyip Bey. Bundan etkilenen kim Boyabat'ın gençleri. Peki bu seçimde bunun bir hesabı sorulmayacak mı, bir yüzleşme yapılmayacak mı ? Benim oylarımı aldın ama benin bu günüm dünden iyi değil kardeşim demiyecek mi. 2 ay önce 100 liraya doldurduğun fileyi 200 liraya dolduruyorsan bir bakın, dünyada savaş yok, petrol krizi yok, ambargo yok. Ne bu kriz, ne bu ekonomik sıkışıklık. Maniplasyon diyor, tirbulans diyor, kriz var diyene de terörist diyor. Böyle bir anlayış olamaz.

Siyasetin nezaket vevijdan işi olduğunu söyleyen Altay, "Siyaset samimiyettir, münakaşa olduğu kadar da müzakeredir. Eski siyasetçiler atışırdı, vatandaş tebessüm ederdi. Şimdi millet korkar hale geldi. Bir korku iklimi oluşturulmaya çalışılıyor. İşler iyi gitseydi, halk desteği  arkasında olsa, böyle korku iklimi salmaya çalışır mı, çalışmazdı.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazanıyor. Tayyip Bey zannediyordu ki ben ne yapsam bu millet bana oy verir. Bu millet akıllarıyla alay edenlere sandıkta dersini verecek.

Altay, Hasan Bey'in dürüstlüğüne, namusuna, ahlakına kimse laf edemez. Burda bir tereddüt yok diyerek "Hasan Bey, siyaset bana ne verecek diyen siyasetçilerden değil, kimseyi itham etmiyorum ama Hasan Abi, ben Boyabat'a topluma ne veririm diye siyaseti düstur etmiş anlayışıyla geçmişte çok güzel hizmetleri olmuş, Sinop'ta da marka değeri olmuş bir politikacıdır.

İnşallah Boyabat'ta kalkınmacı belediye modeline geçilerek Hasan Abiyle genç işsizlerin istihdamına da olanak sağlayacak bir sürü fırsatları Barış Bey, ben Ankara'dan, Hasan Abi zaten bürokrasi tecrübesi çok yüksek, Ankara'yı bizden iyi bilir desem yeri var. Hizmetin nerden nasıl alınacağını bizden daha iyi bilir. Bize bile ihtiyacı yok. Ben önümüzdeki beş yılda bambaşka bir Boyabat yapacağına yürekten inanıyorum. Boyabat hak ettiği hizmetleri almalıdır.

Pazar günü bir taşla iki kuş vurmalısınız diyen Altay, "Pazar günü Boyabat'a ehil bir başkan seçeceksiniz, hem de bu aziz milleti bölen parçalayan, mutfağı yangın yerine çeviren, çarşı pazarı yangın yerine çeviren, Türkiye'yi uluslararası camiada itibarsızlaştıran Erdoğan'a bir ayar vereceksiniz. Bu ayarı vermezseniz hırsıyla devam eder. Ayar verirseniz aklıyla devam eder, o da milletin menfaatinedir" diyerek konuşmasını bitirdi. 

Programa CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İYİ Parti Boyabat Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Boyabat, Durağan ve Saraydüzü CHP - İYİ Parti ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2019, 06:43
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138