CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çobanoğlu

CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çobanoğlu

CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çobanoğlu

ODTÜ Mezunları Derneği eski Başkanı, Sinop Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi, iş adamı Mustafa Çobanoğlu, 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’’nden Sinop milletvekilliği aday adayı olduğunu açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde Sinop Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili Aday adayı olduğunu açıklayan Mustafa Çobanoğlu Boyabat, Saraydüzü ve Durağan’ da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Çobanoğlu 40 yıllık bilgi birikimin yurtta ve dünyada edindiği bilgi , tecrübe ve görgüyü artık siyaset düzleminde şehrine ve ülkesine hizmet olarak aktarmanın zamanının geldiğini ifade ederek, doğduğu topraklara ve ülkesine karşı sorumluluklarının olduğunu söylüyor.

 Artık elimi taşın altına koyma zamanı geldi

Artık elimi taşın altına koyma zamanı geldiğini düşünüyorum.Mevcut iktadar 20 yıldır yapacağını yaptı artık yeni bir şey ortaya koyamıyor. İktidar yoruldu ve yıprandı.Önümüzdeki dönem yeni heyecanlarla, yeni yönetim kadroları ile durağanlaşan ekonomimizi ayağa kaldırma dönemi. Bu kalkınma hamlesi bilgi ve teknolojide dünyayı yakalama ve geçme ile mümkün, artık gerginlik ve çatışmadan beslenen siyaset ikliminin yumuşaması, insan potansiyelimizin yeni bir vizyonla teknolojik kalkınmaya seferber edilmesi gerekiyor. Bu vizyonla bu heyecanla hizmete talibim.

Mustafa Çobanoğlu kimdir ?

CHP  1961 Saraydüzü doğumlu olan Mustafa Çobanoğlu , 1968 yılından itibaren ailesiyle Ankara’ya taşınmış. Eğitimini Ankara’da tamamlamış ve 1983 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, ODTÜ den İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur.

40 yıllık meslek hayatı boyunca 1987 yılında kurduğu Birim Mühendislik Müşavirlik Ltd. ŞTİ ile yurt içinde ve yurt dışında sayısız projelere imza atmıştır. İnşaat mühendisi olarak, Bina , köprü, tünel, yüksek yapı türü işlerle birlikte kentlerin alt yapısına yönelik olarak Atıksu, İçme kullanma suyu, Kentsel ulaşım ve Arıtma tesisleri projeleri tamamlamış yurt sathında pek çok il ve ilçenin altyapı planlamalarını gerçekleştirmiştir.

1998 ylında kurduğu Biryapı İnşaat Mühendislik A.Ş ile yurt içinde ve yurt dışında sayısız eseri gerçekleştirmiştir.Yurt dışında başta  kardeş ülkelerimiz Azarbeycan, Türkmenistan,Kazakistan, Özbekistan olmak üzere Rusya, Ukrayna, Romanya, Irak, Afganistan , Nijerya, Kamerun gibi ülkelerde çeşitli projeleri başarıyla tamamlamıştır.

Memleketi olan Sinop’a da ilgisini ve sevgisini hiç kaybetmemiş olan Mustafa Çobanoğlu, Sinop Merkeze bağlı Karapınar köyünde 10 Milyon Dolarlık bir Hidro elektrik santral yatırımı gerçekleştirmiştir. Bu santral halen 13 yıldır Elektrik üretmeye devam ederek ülke ekonomisine katkılar sunmaktadır. Bununla birlikte Sinop ‘ta 5 Milyon Dolarlık bir yatırımla Vira Oteli hizmete açmış 12 yıl işlettikten sonra devretmiştir.

Buna paralel olarak Meslek Odası olan İnşaat Mühendisleri Odasında , ODTÜ Mezunları Derneğinde Başkanlıklar yapmış, Ankaradaki Sinoplular derneklerinde kurucu veya üye olarak görev almış hemşehrileri ile ilişkilerini sürdürmüştür.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2023, 11:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Devrem57
Devrem57 - 1 yıl Önce

Başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER

banner115