CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Boyabat'ta vatandaşlara seslendi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Boyabat'ta vatandaşlara seslendi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2'inci tur seçimleri için Boyabat'ta vatandaşlarla buluştu.

Altay, Boyabat ilçesinde, seçim otobüsüyle şehir içinde vatandaşları selamladıktan sonra Köprübaşı mevkindeki seçim irtibat bürosunda partililere seslendi.

Altay, burada yaptığı konuşmada 2. tur seçim sloganlarını 'Terör Bitecek, Suriyeliler Gidecek' olarak belirlediklerini söyledi.

Alyay, konuşmasında "14 Mayıs’ın kazananı olmadı kaybedeni Sayın Erdoğan’dır. 14 Mayıs’ın parti olarak kaybedeni Ak Parti’dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet Erdoğan’dan Türkiye’yi otobüs gibi düşünürseniz kaptanından anahtarını aldı. Şimdi bu anahtarı Kemal Bey’e de vermedi. Sayın Oğan ve sayın İnce’nin aldığı oy yüzde altılık oy rezerv oydur.

Bizim kampanyalarımız karşısında iktidar bir karşı politika üretemeyince tamamen terör ve milliyetçilik üzerinden bize saldırıda, iftirada, bulundular.

Biz parti olarak bir hata yaptık, toplumun bu iftiralar karşısında tutmayacağını düşündük. Toplumun belli bir kesimi Erdoğan’a anahtarı teslim etmeyeceklerini söyleyip bize de iki haftalık süreçte bu eleştirilere cevap vermemizi beklemiş. Ben toplumumuzda bunu gördüm ve genel merkezimizde bunu değerlendirdik. Seçim sloganımızı da 'Terör Bitecek Suriyeliler Gidecek' olarak oluşturduk.

Biz teröre karşı bir partiyiz bunda bir tartışma yok. Ak Parti yanında terör örgütü olmadan yol yürüyemiyor önce pkk terör örgütüne methiyeler düzdü, sonra Fettullah Gülen’e methiyeler düzdü şimdi de hizbullah terör örgütüne methiyeler düzüyor.

Türkiye’de Abdullah Öcalan’a sayın diyen Erdoğan, onca şehidimiz var şehitlere kelle diyen başka bir siyasetçi yok. Hizbullah, Hüdapar Türk Bayrağını kabul etmiyorum diyor. Erdoğan bu adamları yanına alıp bize terör dersi milliyetçilik dersi veriyor. Bunların kabulü mümkün değildir.

Boyabatlılara şunu söylüyoruz tabelalardan T.C ibaresini kaldırandan, andımızı yasaklayandan, Kandil’de pkk ile Oslo’da pkk terör örgütüyle pazarlık yapandan milliyetçi olmaz. Pkk terör örgütü tarafından suikaste uğrayan tek lider Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Sinan Ateş gerçek bir ülkücü gerçek bir milliyetçiydi. Sinan Ateş’i katledenler halen daha devlet şemsiyesi altında.

İkinci oy ile ilgili konuşacak olursak Erdoğan alacağı maksimum oyu aldı. Bizim yaptığımız çalışmalarla birlikte millet gerçeği görmeye başladı. Anadolu'yu adım adam gezen biri olarak vatandaşlara bunları anlatıyoruz. Chp’ye milliyetçilik üzerinden atılan bu çamurun tutmadığını Türkiye’ye bu kısa sürede anlatmak zorundayız. Bunu üşenmeden tek tek duyurmamız gerekiyor. Ben seçimle ilgili umudumu koruyorum, Türk Bayrağın’ı kabul etmeyen bir insanın tekrar Cumhurbaşkanı yapılacağına ihtimal vermiyorum. Partiler gelir geçer ancak al bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır.

Türkiye’nin başına haram yemeyen , kimsenin hakkını yemeyen uzlaştırıcı bir insanın gelmesi lazım. Türkiye’de şuan hiçbirimizin can mal namus güvenliğimiz yok. Esenler’de , Bağcılar’da tanıdıklarınız var arayın sorun, çocuğunuzu akşam markete gönderebiliyor musunuz diye sorun.

İstanbul’da yaşanan şeylerin aynısı seçimden sonra yanlış bir tercihte 2 sene sonra Boyabat’ta da yaşanacak. Çocuklarımızı Suriyeliler'den markete gönderemeyeceğiz. 10 milyon mülteci sayısı 20 milyona çıkacak.

Sandık güvenliği çok önemli, Boyabat’ta böyle bir sandık güvenliği durumu olduğunu düşünmüyorum. Oy verme gününde de aynı gayreti göstereceğinize inanıyorum.Türkiye tekrar Erdoğan’a teslim edilirse hem sosyal, hem ahlaki, hem siyasal, hem kültürel felaketin başlangıç günüdür. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 21:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin AKBAŞ
Hüseyin AKBAŞ - 12 ay Önce

Kendi yaptıklarını AKP yapmış gibi anlatmış

vatandaş
vatandaş - 12 ay Önce

BOYABAT CHP OY VERMEZ Bİ ANLAMADINIZ.

güneylü
güneylü - 12 ay Önce

tam bir çamur siyaseti. çamur at izi kalsın

milat
milat - 12 ay Önce

çok kalabalıkmış seçimi kazandınız. mansurda bey dedi ne olacak

SIRADAKİ HABER

banner115