Boyabat'ta CHP'nin 100. kuruluş yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Boyabat ilçesinde Çelenk Sunma töreni gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen tören CHP Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Alarslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından İlçe Başkanı Alarslan, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir siyasi parti olmasının ötesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur, dedi.

CHP'nin dünyada eşine az rastlanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Alarslan, "CHP kesimlerin, grupların, taraftarın değil kadını - erkeği, genci - yaşlısı, herkesin adı üstünde halkın partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhriyetçilik - Halkçılık - Milliyetçilik - Devletçilik - Laiklik - Devrimcilik olmak üzere 6 temel ilkeye dayanan asırlık bir çınardır.

Bizler halkın egemenliğini savunduğumuz için Cumhuriyetçiyiz. Ülkemizin ulusal birliğini savunduğumuz için milliyetçiyiz. Sınıf ayrımı yapmadan herkesi yasalar karşısında eşit gördüğümüz için halkçıyız. Sosyal adaleti kendi öz kaynaklarımızdan sağlamalıyız dediğimiz için devletçiyiz. Devletin dini inançlardan bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunduğumuz için laikiz. Bilim dediğimiz, yenilik dediğimiz için devrimciyiz.Cumhuriyet Halk Partisi bizim en değerli mirasımızdır. Bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız.

Kızmadan, kırmadan, kırılmadan üzerimize düşen her vazifeye talibiz. Aydınlık Türkiye hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi böldüğünü, parçaladığını düşüneneler yanılır. Bu partiyi kuranlar parçalanmış bir ülkeyi ayağa kaldıranlardır. Her Cumhuriyet Halk Partili bu duyguyu bilir.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 100. kuruluş yıl dönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarına, 100 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden parti başkanlarımıza, il ve ilçe yöneticilerimize, Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunarım" ifadelerinde bulundu.

Boyabat’ın yeni belediye başkanı Hasan Kara oldu Boyabat’ın yeni belediye başkanı Hasan Kara oldu