Boyabat İYİ Parti basın açıklaması

Boyabat İYİ Parti basın açıklaması

Boyabat İYİ Parti basın açıklaması


Boyabat İyi Parti Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan ormanlık alanın imara açılması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.Yapılan açıklamada Belediye Meclis'inde yapılacak plan değişikliğinde red oyu kullandıklarını ancak diğer üyelerin oyları ile bölgenin imara açıldığını  ifade ettiler.Açıklamada şu ifadelere yer verildi ;


Kıymetli hemşerilerimiz,

 (3 Ağustos 2021 Salı) yapılan Boyabat Belediyesi aylık olağan meclis toplantısında görüşülen ve meclis gündeminin 5. maddesinde yer alan "Camikebir Mahallesi 650 ada, 4 parsel (Emniyet Müdürlüğü arkasında bulunan Belediyeye ait orman) imar ve plan değişikliği" konusu müzakere edilmiştir. Önceki günlerde imar komisyonunda görüşülen ve imar komisyonu üyemiz tarafından red oyu verilen plan değisikliği belediye meclisinde oylanmıstır.


İYİ Parti grubu olarak adı geçen alanın imara açılması için yapılan oylamada tekrar red oyu verilmiştir. Ancak diğer üyelerin kabul oyu ile bahsi geçen alan imara açılmıştır. Söz konusu olan yer, Emniyet Müdürlüğünün arkasında bulunan ormanın bulunduğu yerdir. Bu alan ilçemiz merkezinde kalan nadir ormanlık alanlardandır. Biz partimiz ve meclis grubumuz olarak bu bölgedeki ağaçların kesilmesini istemiyoruz ve sonuna kadar buna karşıyız. 
Ülkemizde son günlerde çıkan ve canımızı, ciğerimizi yakan orman yangınlarıyla bir ağacın bile ne kadar önemli oldugu gerçeği bir kez daha anlaşılırken, bugün bu uygunsuz kararı almak oldukça mantık ve vicdan dışı bir harekettir. Aynı zamanda ilçemize ve tabiata yapılmış bir ihanettir.           


Biz kahramanca vatanımızı ve bizlerin güvenliğini savunan emniyet güçlerimiz icin lojman veya tesis yapılmasına asla karşı değiliz. Fakat yer ve konum itibarıyla ormanlık olan bu alanda ağaç katliamı yapılarak bina inşa edilmesi kesinlikle uygun değildir, yanlıştır, bu affedilemez bir hata ve ağaç kıyımıdır, hatta cinayettir.
Boyabat'ta Emniyet Müdürlüğü yapılabilecek bir çok yer ve bina vardır. Bunlar değerlendirilebilir.

Takdir Boyabat halkınındır.''

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 3 yıl Önce

Yazık gerçekten çok yazık, insan nasıl kıyabilir ulan o kadar yangın varken kimse demiyor mu ağaçlara zarar vermeyelim diye. Bi tane mi akıllı yok bunun yanında millet Yangınlar için seferber olmuşken bir Allah ın kulu demez mi bu kadar ağacı kesmeyelim diye? Yapılırsa eğer yazıklar olsun. O kadar boş yer var.

Saffet
Saffet - 3 yıl Önce

Kesinlikle karsiyim. Ormandaki bir agaci dahi kessinler bakalim ne olacak onlara. O ahlaksiz, uckagitci, rusvetci ve bilgisiz belediye meclisi uyeleri cok agir bedel oderler. Cüretleri varsa yapsinlar. Emniyet gitsin baska yerde kendine yuva yapsin. Ormani katledemezsiniz.

Osman kizilaslan
Osman kizilaslan - 3 yıl Önce

Kardeşim,inandiginiz yolda sonuna kadar mücadele edin.Basin bildirisiyle netice alınmaz.İdari yargıya gidiniz.

Asiii
Asiii - 3 yıl Önce

Senmi nasıl bir cesaretle o ormanı keseceksin merak ediyorum git emniyet müdürlüğünü kapana cezaevini oraya yap o orman boyabatta bir ekol senin anlayacak kabiliyetin yok

Ahmet Zeytünlü
Ahmet Zeytünlü - 3 yıl Önce

Bu nasıl vijdansızlık 1967 1970 yıllarında Boyabat lisesinden okul arkadaşlarımızla diktiğimiz o güzelim ağaçları kesip beton ýığını dikeceksiniz,Boyabatta yaşamıyormusunuz Boyabat nefes alamıyor sirkülasyon yok çünkü çukur dayız hava kirliliğinden nefes alamıyoruz,Diyeceksiniz doğal gaz geldi kirli havadan kurtulacağız dersen aldanırsın yok böyle birşey sen şehrin göbeğinde yeşillikleri ormanları yok edersen beton yığına dönmüş Boyabatı boğarsın ondan sonra oturursunuz bir köşede bizim memlekette kalp,kanser,kua hastaları çok fazla diye dedikodu yaparsınız beyler biraz vicdanınız varsa,biraz memleket sevdanız varsa,çocuklarınızı,torunlarınızı birazcık seviyorsanız birdaha düşünün.CHP,İYİ parti yönetimlerinden ricam en kısa zamanda demokratik kitle örgütlerinide çağırarak beraber o bölgede basın toplantısı yapıp halkı bilgilendirin

SIRADAKİ HABER

banner115