İshal vakaları arttı İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi

İshal vakaları arttı İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi

İshal vakaları arttı İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü il genelinde artan ishal vakaları ile ilgili açıklama yaptı. 

Konu ile ilgili Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; ‘’İlimizde son bir haftalık sürede Atatürk Devlet Hastanesi acil servislerimize ishal karın ağrısı bulantı kusma  şikayetleri ile 309 kişi başvurmuştur.

Sinop İlimiz genelinde mahalle ve köylerde vakaların dağılımına bakıldığında bir odaklanma bulunmamaktadır.

Vakalarımızın yaş grafiklerine baktığımızda 0-4 yas, 65 + yaş üstü Akut Gastro Enterit vakalar toplam vakaların yüzde 20.3'ünü oluşturmaktadır. 5-12 yaş arasındaki çocuklarda tüm vakalar içerisinde % 20' lik kısmını oluşturmaktadır.Vakaların arttığı  dönemlerde akut gastroenterit tanısına bağlı hastaneye yatış olmamış hastalar reçete edilerek ve acil servis müşahede tedavi edilerek taburcu edilmiştir.

Vaka sayılarının geçen senenin aynı dönemi ile uyumlu olduğu görülmüştür.İlimizde zaman zaman kritik sınır aşılmadan bir miktar vaka sayılarındaki yükselmenin nedeni .Turizm ve Bayram ziyaretlerine bağlı dönemsel nüfus artışı,Yüzme sularındaki dönem dönem oluşabilen kirlilik 

Aynı dönemde artışa geçen kovid vakalarının acil servise akut gastroenterit ile benzer şikayet ile başvurmasıdır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ‘’ ifadelerine yer verildi.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 2 yıl Önce

Sn. İlgililer,
Her ishal ve mide bulantısını derhal su, havuz vs nedenlere bağlıyorsunuz. Zincir marketler, pazar ve diğer marketlerde satılan sebze meyvelerde tarım ilacı artığı için numune almak aklınıza geldi mi acaba. Bilindiği üzere Bolu ilimizde de ölümle sonuçlanan toplu zehirlenme vakaları görüldü ve geçti derken yine başladı ve bu kez şebeke suyu kullanmayan ve kendi bahçesinde kuyusu bulunan kişilerde de görülünce daha detaylı bir araştırma başladı ama netice alamıyorlar.
İhracattan geri dönen zirai ilaç kalıntısı çok yüksek meyve ve sebzelerin piyasaya sürülmesinden dolayı zehirlenme olasılığı da yok değil..

SIRADAKİ HABER

banner115