Boyabatlı minik bebek Samsun'a böyle gitti 

Boyabatlı minik bebek Samsun'a böyle gitti 

Boyabatlı minik bebek Samsun'a böyle gitti 

15.01.2019 Çarşamba günü 6 aylık minik çocuğun Boyabat Devlet Hastanesi'nden Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi'ne böyle gittiği iddia edildi.

Boyabat Sanayisinde esnaf olduğunu ifade eden baba Uğur Çelik ;  Boyabat Devlet Hastanesi evde bakım hizmetlerinin gerekli hazırlığı yapmadığı için,oksijen tüpüne bağlı olması gereken  6 aylık çocuklarının Samsun'a bu şekilde gittiğini iddia etti.

Baba Çelik yaptığı açıklamada ''

'' 13.01.2020 tarihinde evde bakım hizmetleri birimine kayıtlı 6 aylık bebeğimiz Boyabat Devlet Hastanesi ekipleri tarafından rutin kontrol için ziyaret edildi, gelen yetkililere 15.01.2020 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde heyet raporu ve muayene randevumuz olduğunu bildirip ambulans talep ettik.

Talebimiz doğrultusunda 15.01.2020 saat 8:30' da ambulansın hazır olacağını bize evde bakım hizmetleri tarafından telefonla arayarak bildirdiler. Ancak bir saat beklememize rağmen gelmedi. Evde bakım birimini aradığımızda 2020 yılbaşı itibariyle yönetmelik değişikliği olduğunu ancak Valilik oluru ile ambulansın tahsis edilebileceğini söylediler. Fakat bunu gitmek için hazırlık yaptığımız günün sabahında biz hazırlanma aşamasındayken ifade ettiler.

 Benim çocuğum devamlı makineye bağlı olarak yaşıyor yanımda oksijen tüpü bulundurmam gerekiyor. Bu şekilde bir hastanın ambulans olmadan randevusuna gidemeyeceğini bilmelerine rağmen ve iki gün önceden haberleri varken gerekli hazırlıkları yapmayan yetkilileri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

 Biz hasta yakınları olarak hastamız ile mi ilgileneceğiz, yasal prosedürlerlemi uğraşacağız.Bu yasal düzenlemelerden önceden haberleri olmasına rağmen neden valiliğe olur yazısı yazılmadı , neden yönetmelik değişikliğini biz son dakikada öğreniyoruz ? Ben sanayide esnafım sigorta primlerini aksatmadan düzenli olarak yatırıyorum, bunun karşılığında hizmet bekliyorum konu ile alakalı kendi özel aracımla Samsun'a bu şekilde gitmek zorunda bırakanlardan şikayetçi olup hakkımı arayacağım'' ifadelerini kullandı.

Minik bebeğin Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanes'inden Boyabat'a dönüşü için ambulans tahsis edildiği öğrenildi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Görkem Öztürk
Görkem Öztürk - 4 yıl Önce

Yazıklar olsun valla. .Bu evde bakim hizmetleri kontrolünü ettiği hastaların işlemlerini halledemiyecekse ne işe yarıyor acaba....ambulans verilmemesinden doğacak olan sorumluluklarını kabul edebilecekler mi acaba...Ayrıca insanların dertleri kendilerine yeterken neden bu prosedürlerle uğraşmaya zorunlu tutarlar acaba...Bence bu ayıbı görmezden gelmemek gerekir...insan hayatı bu kadar mı ucuz

..
.. - 4 yıl Önce

İnsan hayatı bu kadar ucuz işte hasta olan bebek bile olsa farketmiyor demekki hastane yıkılıp tekrar tekrar ýenilense ne olacak ki içinde isini düzgün yapan personel olmadıkça gerçekten çok yazık

K55
K55 - 4 yıl Önce

Sene 2020 hale bakin

halit bacaksız
halit bacaksız - 4 yıl Önce

bunların hepsi düzelicek inşlh az kaaldı..!

...
... - 4 yıl Önce

hastane yönetimi işçilerin açığını nasıl bulurum diye düşünmekten bunlarla ilgilenemiyor kusura bakmayın.

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Hastane yönetimi nasıl iyimi böyle

ecrin yağmur demirci
ecrin yağmur demirci - 4 yıl Önce

o bebeğin adı Yüsra Ahsen Yüsra kendisi benim en küçük kuzenim olur çünkü 8 kuzenim var

SIRADAKİ HABER

banner115