Boyabatlı hemşehrimiz kan bağışında "Altın Madalyaya" koşuyor.

Boyabatlı hemşehrimiz kan bağışında "Altın Madalyaya" koşuyor.

Boyabatlı hemşehrimiz Şükrü Doyum kan bağışında "Altın Madalyaya" koşuyor.

Boyabat'ın tanınmış simalarından Şükrü Doyum, kan bağışında seçkin hayırseverler arasına girerek kan bağışı 25 üniteye ulaşınca Gümüş Madalya ile onurlandırıldı.

Hayırsever vatandaş Şükrü Doyum, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık imzasıyla Gümüş Madalya BERATI ve Kan Bağışçısı Gümüş Madalyasını Türk Kızılayı Samsun Şubesi Gezici Kan Merkezi Otobüsü sorumlusu Dr.Çağlar Aydın'ın elinden aldı.

Boyabat Sesi muhabirine konuşan hayırsever kan bağışçısı Şükrü Doyum, kan vermek hayat kurtarmaktır diyerek, "Düzenli olarak ilçemiz Beyazıt Camisi önünde kan bağışı standı açan Türk Kızılayı Samsun Şubesi sorumlusu Dr.Çaglar Aydın'ın elinden daha önce bronz madalya almıştım. Bu gün de gümüş madalyamı almanın gururunu ve sevincini yaşadım. Bu güne kadar 25 ünite kan verdim, Allah'a şükür kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Tabii ki bir can kurtarmaya vesile olmuşsam, ne mutlu bana."

Doyum, kan vermeye devam edeceğini belirterek, "Allah nasip ederse 6 ünite daha kan verip, altın madalyayı hedefliyorum." dedi.

Boyabat Kızılay Şubesi Başkanı Ercan Alakuş, Şükrü Doyum'u tebrik ederek örnek davranışının vatandaşlarımızı teşvik edeceğine inanıyorum, dedi.

Alakuş açıklamasında ‘’Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de duyarlı vatandaşlarımız şifa bekleyen hastalarımıza kan vermek suretiyle hayırlı bir hizmette bulunuyorlar. Şükrü Doyum kardeşimiz de bu hayırlı hizmeti verenlerden bir tanesi kendisi bu güne kadar 25 ünite kan vermiştir. Bu örnek davranışından dolayı kendisini kutlamaktan ayrıca mutluluk ve gurur duyuyorum.

Ben Türk Kızılayı Şube Başkanı olarak her ortamda kan vermenin önemini anlatıp vatandaşları bilgilendiriyorum. İlgi gösterenlerden Allah razı olsun’’dedi

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2022, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115