Boyabat'ta "Kanser Farkındalık Standı" açıldı

Boyabat'ta "Kanser Farkındalık Standı" açıldı

Boyabat ilçesinde kanser hastalığının erken teşhisiyle tedavisi olan bir hastalık olduğunun bilincini oluşturmak için "Kanser Farkındalık Standı" açıldı.

Boyabat İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Boyabat Panayır alanında açılan Kanser Farkındalık Standında vatandaşlar kanser hastalığının erken teşhisle tedavisi olduğu hakkında bilgilendiriliyor.

Boyabat Sesi muhabirine açıklamada bulunan Boyabat İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Uğur Bekir İnebeyli 1-7 Ekim Emzirme Haftası, Ekim ayı da meme kanserinde farkındalık ayı olduğunu vurgulayarak,
"Geleneksel Boyabat Panayırı da ekim ayı 11-18 günleri içerisinde yapılmakta. Halkımızın yoğunlukta olduğu bu günlerde daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için İlçe Sağlık Müdürlüğü personelimizle birlikte panayır alanına standımızı açtık. Burada vatandaşlarımıza emzirmenin ve anne sütünün önemini anlatmak hem de meme kanseri ve diğer kanser türlerinin erken teşhisiyle tedavisi olan bir hastalık olduğunu vurgulamak amacıyla bu standı oluşturduk.

Vatandaşlarımıza kanser erken teşhisi hakkında bilgiler vermekle birlikte ilgili broşürler de dağıtarak daha çok kişiye ulaşmayı sağlıyoruz. Panayır süresince buradayız, bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımızı standımıza bekliyoruz."dedi.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar da standı ziyaret ederek sağlık ekibine çalışmaları için teşekkür edip başarı dileklerinde bulundular.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 17:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali veli
ali veli - 7 ay Önce

Manşet: Boyabat'ta "Meme Kanseri Farkındalık Standı" açıldı şeklinde olmalıydı. Meme Kanseri vurgusunu yapmayacaksanız ''farkındalık'' nasıl oluşacak??

SIRADAKİ HABER

banner115