Boyabat'ta İlkokul Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Programı 

Boyabat'ta İlkokul Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Programı 

Boyabat'ta İlkokul Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Programı 
 

Boyabat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı uygulaması gerçekleştirildi. 

T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından uygulama konan "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı" kapsamında Boyabat İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapılıp, daha sağlıklı dişler için öğrencilere florürlü vernik uygulaması gerçekleştirildi. 

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü diş hekimleri ve Boyabat İlçe Sağlık Müdürlüğü yardımcı sağlık personeli tarafından Boyabat Dumlupınar İlkokulu öğrencilerine yönelik uygulamada öğrencilere diş sağlığının önemi üzerinde bilgilendirmede bulunulup, diş sağlığı kontrolü ile florürlü vernik uygulaması gerçekleştirildi. 

Uygulamayı gerçekleştiren yetkililer, diş sağlığı kontrolü ile florürlü vernik uygulamasının velileri tarafından izin verilen ilçedeki tüm ana sınıfı, 1.-2.-3. ve 4. sınıf öğrencilerine yılda iki kez uygulandığını belirttiler. Diş hekimleri florür içeren ürünlerin diş çürüklerinden korunmadaki önemine değinerek "Florür dişi bir kalkan gibi sararak asitlere karşı korur ve yeni çürüklerin oluşmasını önler. Uygulama güvenli ve kolay olup dünyanın bir çok ülkesinde uygulanmaktadır. Dişlerinizi günde iki kez iki dakika süreyle fırçalayın. Fırçanızı da üç ayda bir değiştirin. Sadece bununla yetinmeyip, altı ayda bir de diş hekimine kontrole gitmelisiniz" ifadelerinde bulundular. 

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115