Boyabat'ta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi doktorları ve sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramını pasta keserek kutladılar. 

Boyabat'ta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimliği Odasında bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramını pasta keserek kutladılar. 

Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Bekir İnebeyli, "Hipokrat Yemini" ni okuyup tarihçesi ve önemi üzerinde hatırlatmalarda bulunduktan sonra; "Hipokrat yemininde belirtildiği üzere meslek onur ve haysiyetimizi korumak için mesleğimizi kötüye değil, insanların yararına kullanmamız gerekir. Hekimliğin kutsallığı fedakarlığından, insan hayatının sağlıklı kılmak ve onu yaşatma gayretlerinden ileri gelmektedir. Hepimizin meslek hayatında fedakarlıklarımızdan kaynaklanan geçmişimizde iz bırakan olaylar yaşanmıştır. 
Tabii ki bu izler hastalarımız için fedakarane çalışmalarımızdan, ailemize ayıramadığımız zamanımızı hastalarımızın, tedavisi, yaşatma gayretleri sonucunda oluşmaktadır. Maalesef istisnai de olsa ülkemizin çeşitli yerlerinde görevini yapan hastalarımıza saldırılar olup, ölümüne ve yaralanmalarına sebep olan kötü olaylar da oluyor. Buradan hayatını kaybeden doktorlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum. 

Bizler yine de hal ve şartlar ne olursa olsun hal, hareket ve davranışlarımızla mesleğimizin saygınlığını sürdüreceğiz. Fedakarane çalışmalarımızla toplumun önünde olacağız. Bilinçlendireceğiz ve bilgilendireceğiz. Bu vesilesiyle hepinizin 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Daha sonra özel olarak hazırlanan pastanın kesimiyle program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 18:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
boyabatlı nöbetçi hemşir bey
boyabatlı nöbetçi hemşir bey - 5 yıl Önce

neden sadece belli başlı kişiler mevcut sadece onların mı tıp bayramı sırf gösteriş için değil poz için değil tüm sağlıkçıların tıp bayramları kutlanmalı nerde bu hastanenin hemşireleri doktorları lütfen ayrımcılık yapmayın rica ediyorum tüm sağlıkçıların tabiplerimizin tıp bayramı kutlu olsun

SIRADAKİ HABER

banner115