Boyabat Devlet Hastanesi’nde parantez bacak ameliyatı yapıldı

Boyabat Devlet Hastanesi’nde parantez bacak ameliyatı yapıldı

Boyabat Devlet Hastanesi’nde parantez bacak ameliyatı yapıldı

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzman Doktorlarından Op.Dr. Mehmet Akif Şimşek tarafından Parantez Bacak Deformitesi ameliyatı gerçekleştirildi.

Sinop’un Boyabat İlçesi’nde  20 yaşlarında bulunan bir hasta bacak eğriliği sebebiyle 75. Yıl Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne başvurdu. Bacaklarında 17 derece açısal ve rotasyonel deformite olan hasta Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi doktorlarından Op.Dr.Mehmet Akif Şimşek tarafından Yüksek Tibial Osteotomi Tekniği ile operasyona alındı. Başarılı bir operasyon ile hastanın sol bacağındaki eğrilik düzeltildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.  Mehmet Akif Şimşek konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘’  Parantez bacak (genu varum/ o bein) deformitesi , 1 saatlik bir ameliyatla tedavi edilebilen bir rahatsızlık. Bu tedavi sadece kozmetik değil, aynı zamanda diz eklemi yük dağılımını düzeltmeyi de sağlayarak ileride gelişebilecek diz kireçlenmelerinin de önüne geçmemizi sağlıyor.Hastanın deformitesine göre Yüksek tibial osteotomi ya da tibial kondilar valgus osteotomi tekniklerinden birisi seçilerek ameliyatını gerçekleştiriyoruz. 

Bu vakada tibial kondilar valgus osteotomi yöntemi uyguladık. Ayrıca hastanın 2 santimetre de boyu uzatılmıştır. Bir tarafın dikişleri alındıktan sonra diğer tarafa da aynı işlemi yapmayı planlıyoruz .’’ İfadelerine yer verdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115