Boyabat Devlet Hastanesi'nden Örnek Olacak Proje

Boyabat Devlet Hastanesi'nden Örnek Olacak Proje

Boyabat Devlet Hastanesi'nden Örnek Olacak Proje

Boyabat 75.Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan Hasta Hakları Birimi, hastane yönetimi ile birlikte çevre hastanelere örnek oluşturacak bir çalışma gerçekleştiriyor.

Her sabah düzenli olarak servislerde yatan hastaların ziyaretini gerçekleştiren birim çalışanları, hastalara ve yakınlarına hasta hakları ile ilgili bilgi veriyor.

Bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra hastalar ile her gün yüz yüze görüşen Zeycan Güçlü poliklinikler ve acil servisteki hastalarla küçük bir anket yaparak hastaneden memnun olup olmadıklarını ortaya koyuyor.


Yemeklerden,resmi prosedürlerinin zamanında yapılıp yapılmadığına,personel çalışamlarından, hasta veya yakınlarının şikayet ve önerilerine  kadar bir çok veriyi toplayan Güçlü bu veriler ışığında hastane yönetimi ile birlikte bu sorunlara hızlı bir şekilde çözüm buluyor.

Yine çalışmalar bünyesinde CİMER,184 SABİM,Sağlık Bakanlığı,doğrudan müracatlar,şikayet kutularına bırakılan şikayetler vb.olmak üzere türlü kanallardan gelen hasta ve vatandaş şikayetleri araştırılıp anında ve yerinde çözüm bulunmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre bu çözüm odaklı proje vatandaşları oldukça mutlu ederken , Boyabat 75.Yıl Devlet Hastanesinde geçmiş yıllara göre şikayatler oldukça azalmış durumda.


-Haber Merkezi
 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 16:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

Tıbbi sosyal hizmet birimi olmasın.

SIRADAKİ HABER

banner115